Zece exerciții pentru exersarea zilnică a limbii engleze

Cea mai bună metodă pentru a învăța o limbă străină este exersarea.

Următoarele 10 exerciții vă vor ajuta să exersați engleza vorbită: învățați, practicați, vorbiți acasă, la serviciu și în timpul liber.

Veți avea nevoie doar de câteva minute pe zi.

Sfaturi utile pentru studierea limbii engleze. 

1. Citirea textelor.

Dacă aveți un nivel de bază, începeți cu niște texte simple. Citirea în engleză vă va ajuta să vă îmbogățiți vocabularul, învățând cu ușurință 5-10 cuvinte noi.

2. Căutarea informațiilor.

Atunci când căutați anumite informații, introduceți cuvinte engleze. Pe lângă faptul că veți găsi informațiile necesare, va fi și o exersare suplimentară a limbii engleze.

3. Vizionarea filmelor și a emisiunilor TV.

Este mult mai interesant să priviți filme în engleză deoarece veți putea auzi vocea și intonația actorilor. Dacă vă faceți griji că vă va fi prea dificil, trebuie să știți că multe filme și seriale sunt disponibile pentru vizualizare cu subtitrare. Puteți alege în engleza sau în limba maternă.

4. Descrierea obiectelor.

Încercați, spre exemplu, să descrieți o ceașcă: forma, culoare și dimensiunea. După aceea încercați să scrieți totul pe hârtie. Cu ajutorul acestei metode vă veți dezvolta abilitățile de scriere și vă veți îmbogăți vocabularul.

5. Audierea. 

Puteți asculta melodiile preferate în timp ce mergeți în transport sau la plimbare. Pentru a vă antrena și pronunția, încercați să rostiți cuvintele cu voce tare. O altă idee minunată ar fi să vă înregistrați vocea pentru a găsi unele greșeli și a le corecta.

6. Poeziile și frământările de limbă. 

Pentru aceasta veți avea nevoie de 5-7 minute pe zi. Învățarea poeziilor și a frământărilor de limbă, pe lângă faptul că îmbunătățește pronunția, mai dezvoltă perfect și memoria.

Verbele frazale și expresiile idiomatice.   

Acestea sunt destul de frecvente în engleza vorbită. Și trebuie să le învățăm pentru a nu ajunge într-o situație penibilă atunci când comunicăm cu un vorbitor nativ. Analizați situațiile în care sunt utilizate aceste cuvinte.

8. Cuvintele încrucișate.

Cu ajutorul cuvintelor încrucișate veți putea învăța cuvinte noi și scrierea lor. În plus găsirea cuvintelor încrucișate este o activitate foarte interesantă, procesul de învățare va fi util și interactiv.

9. Cuvinte noi.

Învățarea cuvintelor noi vă va îmbunătăți cunoștințele. Puteți începe cu 5-10 cuvinte pe zi, crescând treptat numărul. Învățați cuvintele noi, dar nu uitați să le pronunțați cu voce tare și să le repetați pe cele pe care le-ați învățat deja. Vă recomandăm, de asemenea, să încercați să formulați propoziții folosind aceste cuvinte.

10. Gândiți în engleză.

Rostiți cu voce tare și exersați pronunția cuvintelor. Modul în care vorbim depinde de modul în care gândim. Învățați să gândiți în engleză.

Învățarea unei limbi străine trebuie să se facă ușor și cât mai natural. O metodă foarte bună este să exersați în fiecare zi. Încercați să citiți, să vorbiți și să gândiți în engleză măcar câteva minute pe zi.