În Yakutia, Rusia, dintr-un avion au căzut 9 tone de aur. Cineva, probabil, a băut prea mult…

Avem prea mult aur, putem și să-l aruncăm…

O aeronavă, un cargou de tip AN-12, care transportă lingouri de aur din mina „Kupol“ din Krasnoyarsk, a pierdut o parte din marfă după decolarea de pe aeroportul din Yakutsk (unde se realimentase).

La bordul avionului erau aproximativ nouă tone de lingouri de aur și platină!

Cauza incidentului ar fi fost amplasarea greșită a încărcăturii la bord: una dintre trapele avionului a fost smulsă și „a plouat cu aur” deasupra pistei aeroportului și pieței de mașini din apropiere.

Conform estimărilor preliminare în urma incidentului au fost împrăștiate circa trei tone de aur. Până în prezent au fost găsite peste 170 de lingouri.

Conform estimărilor valoarea de piață a mărfii transportate în avion era de aproximativ 3,82 miliarde de dolari. Astfel avionul „a îmbogățit” accidental teritoriul Yakutiei cu aproximativ 120 de milioane de dolari!

Martorii oculari susțin că, pe lângă aur, au „căzut din cer” diamante și platină. Locuitorii, însă, nu au reușit să profite de aceste kilograme de fericire. Poliția a înconjurat imediat teritoriul și a instalat un control strict în zona dată.

Aeronava a trebuit să facă cale întoarsă spre Yakutsk, unde a aterizat pe aeroportul Magan.

Dumneavoastră considerați că vor fi găsite toate lingourile?