Vreți să îi oferiți o nouă viață buchetului de trandafiri? Învățați să înrădăcinați florile cu ajutorul unor fertilizatori naturali!

Chiar dacă nu sunteți un florar sau grădinar profesionist, ați putea înrădăcina trandafirii fără prea mult efort sau abilități speciale.

Acum este perioada perfectă pentru a face mici experimente de cultivat flori. De aceea dacă aveți în vază un buchet de trandafiri pe care ați dori să îi vedeți și în grădina dvs., atunci nu vă grăbiți să aruncați florile atunci când ele încep deja să se ofilească.

În schimb vă recomandăm să încercați să le înrădăcinați.

Luați un foarfece sau un cuțit ascuțit și tăiați partea superioară a trandafirului, astfel încât să rămâne o tulpină de circa 25 cm, apoi ungeți tăietura cu ceară. Pentru a pregăti tulpina de înrădăcinare, curățați-o de toate frunzele și tăiați-o puțin mai sus de tăietura de jos.

După asta puteți prelucra tulpinile prin una din metodele descrise mai jos. Sigur cel mai indicat ar fi să încercați toate cele 3 metode cu 3 tulpini diferite pentru a vedea care vi se dă cel mai ușor.

Metoda nr. 1

Preparați o soluție de drojdii, dizolvând 100 mg de drojdii în 10 litri de apă. Introduceți tulpinile până la circa 1/3 din înălțime în această soluție pentru 24 de ore. După asta spălați-le cu apă caldă și introduceți-le în apă obișnuită până la jumătate din înălțime. Adăugați apă ori de câte ori va fi nevoie pentru a o menține la același nivel.

Metoda nr. 2

Dizolvați 1 linguriță de miere de albine în 1 litru de apă. În mod asemănător introduceți tulpinile până la 1/3 din înălțime. După 12 ore mutați-le într-un recipient cu apă astfel încât să le acopere până la jumătate și mențineți acest nivel.

Metoda nr. 3

Adăugați 10 picături de suc proaspăt de aloe în apa în care stau tulpinile. Aloe stimulează apariția rădăcinilor și îmbunătățește sistemul imunitar al florii. Apa trebuie să fie până la jumătate din înălțimea tulpinii. În mod similar adăugați apă pentru a menține acest nivel. După 10 zile puteți să mai adăugați 5-7 picături de suc de aloe.

După ce trandafirii dau niște rădăcini destul de mari, ei pot fi răsădiți în ghivece pregătite în prealabil, în care să fie pământ de flori.

Trandafirii dvs. cu siguranță vă vor bucura cu frumusețea lor!