Visele despre bătrânețea plină de eleganță sau 3 exemple de frumusețe fără bătrânețe

De multe ori mi s-a întâmplat să văd fotografii cu femei în vârstă, stilate și elegante. Câteva din acele imagini erau chiar derutante, femeile arătând cel puțin ciudat: culori excesiv de aprinse, abundență de bijuterii, exces de machiaj etc. În celelalte poze vedeam femei care se înțelegea că sunt destul de bogate. Prima din aceste categorii chiar m-a speriat, iar a doua pare a fi prea scumpă pentru mine.

Dar iată că în sfârșit am găsit niște exemple de bătrânețe plină de eleganță, care m-au făcut cu adevărat să le admir. Fără bijuterii grandioase, doar un gust rafinat în toate, începând cu machiajul și terminând cu vestimentația. Iată viziunea asupra bătrâneții pe care mi-aș dori-o și eu.

Faceți cunoștință: Cindy Joseph

La 49 de ani Cindy Joseph, care toată viața ei a lucrat ca make-up artist, rămânând mereu în spatele cadrului, l-a întâlnit pe o stradă din New-York pe un agent care tocmai căuta un model pentru Dolce & Gabbana. Chipul unei femei care își acceptă vârsta și nu încearcă să o ascundă l-a încântat nespus de mult. Astfel a început pentru Cindy o a doua carieră. În următorii câțiva ani chipul ei a apărut pe coperțile The Oprah Magazine, More, Glamour, Mademoiselle, Marie Claire, precum și în publicitatea unor branduri ca Garnier, Olay, Elizabeth Arden ș.a.

Cindy refuză principial să-și vopsească părul, afirmând că nu vede nici un sens în a-și ascunde căruntețea. Ea era trecută bine de 50, iar succesul său ca model era în permanentă creștere. Oamenii au început să o recunoască pe stradă. “Se apropiau de mine femei în stradă, mărturisind că din cauza mea au încetat să se sfiască de părul cărunt şi au început să se simtă mai încrezute. Era minunat” – își amintește ea.

Astăzi Cindy are 62 de ani și este implicată în afaceri cu produse cosmetice, care îi consumă mult timp, bani, forțe și energie. Din această cauză ea chiar a fost nevoită să-și amâne nunta planificată pentru vara trecută. Ea savurează din plin statutul de logodnică și este foarte fericită. Când relația ei cu viitorul soț era abia la început, el i-a adus un camion întreg de răsad de flori, îndemnând-o să crească o grădină de flori, care să fie la fel de puternică și frumoasă cum este relația lor. Astăzi grădina arată superb.


O altă doamnă: Linda V. Wright

Linda Wright este un fost model și redactor de reviste de specialitate, care astăzi deține un mic magazin de haine din cașmir pentru femeile cu gust rafinat. Ea trăiește în Paris, iar stilul ei este destul de simplu, chiar dacă are și ceva special. Fotografiile sale sunt încă o dovadă că vârsta nu este o piedică pentru frumusețe!

A treia femeie exemplară: Beth DjalaliAceastă femeie din San-Francisco are un blog, în care povestește și arată cum e să fii stilată la orice vârstă!

Iată cum poate arăta “bătrânețea”, dacă o mai putem numi așa!