Violetele africane le ud cu ajutorul… ciorapilor

Aș vrea să vă relatez experiența mea de îngrijire a acestor minunate flori – violetele africane. De asemenea, să vă spun ce ar trebui să faceți pentru a fi mereu înflorite și să vă bucure ochiul.

Mulți ani în urmă, când abia m-am îmbolnăvit de dragostea față de aceste flori nici nu știam de unde să încep. Iar vânzătorii de flori nu au putut să-mi dea anumite sfaturi clare. Drept urmare, violetele mele piereau văzând cu ochii fără a le vedea adevărata frumusețe. Peste o perioadă am aflat multe lucruri despre aceste flori, iar acum mă bucură din plin.

Secretul Nr. 1. Cel mai important secret pentru a avea plante frumoase este alegerea corectă a solului. Am încercat foarte multe timpuri, chiar am încercat să fac și eu o anumită combinație, dar în final am învățat că cel mai bun sol este cel cumpărat care este special pentru violete africane. Poate ar părea prea scump, dar în schimb violetele mele africane primesc toate substanțele nutritive de care au nevoie. Lor le place un sol moale, bine afânat. De asemenea, prefer să adaug în sol vermiculit expandat. Acesta menține umezeala și o temperatură constantă, ceea ce este foarte important pentru plante. Solul și vermiculitul îl amestec în proporție de 50:50.

Secretul Nr. 2. Un alt moment important este ghiveciul. El nu trebuie să fie mare. Din contra, trebuie să fie mic, de parcă planta nu ar încăpea prea bine. Dacă alegeți un ghiveci mai mare ea va începe să se îngrașe, va avea multe frunze și rădăcini bogate, dar nu va înflori.

Secretul Nr. 3. Drenajul ghiveciului. Găurile de drenaj trebuie să fie multe și mari, deoarece reținerile de apă nu sunt benefice pentru plantă. De asemenea, veți avea nevoie de keramzit pentru drenaj.

Secretul Nr. 4. Acum cel mai important moment! Pentru a avea niște violete africane foarte frumoase veți avea nevoie de… ciorapi de mătase! Nu mai puțin de 70 den. De ce? Vă spun imediat. Tăiați vârful ciorapului și măsurăm de la margine înălțimea ghiveciului + jumătate din înălțimea ghiveciului. Tăiați bucata de ciorap și apoi o tăiați în fâșii de 5-7 cm. Veți obține un șiret de mătase. Consolidați capetele cu ajutorul brichetei.

Trageți șiretul de mătase printr-o gaură de drenaj și apoi îl scoateți prin partea de sus a ghiveciului. Ținând capetele șiretului, puneți keramzit, iar apoi sol. Ulterior plantez violeta africană în noua sa căsuță. Acum partea de sus a șiretului poate fi ascunsă în ghiveci.

Secretul Nr. 5. Udarea violetei africane. Ea nu trebuie udată de deasupra, deoarece dacă nimerește în pe frunze sau în mijlocul acestora, planta va pieri. Anume în acest scop am pus șiretul de mătase, el va iriga planta. Ghivecele cu plante sunt puse în niște vase înalte, în care torn apă, iar șiretul asigură cantitatea necesară de apă pentru plantă.

Secretul Nr. 6. Aplicarea îngrășămintelor. Violetele africane, la fel, ca celelalte plante au nevoie de îngrășăminte. Am experimentat mai multe tipuri și am înțeles că cel mai bun este infuzia de ceai. Eu adaug această infuzie doar primăvara. De asemenea, le administrez îngrășăminte pentru violete din magazinele specializate.

Vă dorim să vă bucurați din plin de frumusețea violetelor africane!