Viața de familie – etapele relației, prin care trec absolut toate cuplurile!

Noi singuri ne alegem soțul sau soția. Cu toate acestea, pentru a simți și primi iubirea adevărată în viața de familie, trebuie să vă cunoașteți cât mai bine, să deveniți prieteni, apoi să vă îndrăgostiți. Mulți au o părere greșită despre dragoste, mai ales în etapa ”florilor și bomboanelor”. Dar, odată ce trece romantismul, dispar ”ochelarii roz”, partenerii se confruntă cu primele dificultăți, după ce apar primele eșecuri în relații. Atunci este momentul când partenerii cred că dragostea a trecut.

Principalele calități a iubirii reprezintă devotamentul și răbdarea! Dacă ați decis că nu mai e nici o dragoste în relația dvs, la sigur, nici nu a fost de unde să fie această dragoste. Aceste 7 etape a unei relații vă vor arăta de ce dragostea adevărată vine cu timpul, treptat. Iată care sunt ele:

1. Etapa ”florilor și bomboanelor” 

Această perioadă frumoasă durează aproximativ 18 luni. Atât bărbații, cât și femeile, când se îndrăgostesc unul de celălalt, organismul produce hormonii care ajută să vezi lumea în culori aprinse. În această perioadă, totul pare frumos și surprinzător. Ambii parteneri sunt într-o euforie. Nu luați decizii importante în această perioadă, deoarece efectul acestei euforii va trece, mai devreme sau mai târziu.

2. Etapa de obișnuire

În această perioadă, în mod serios începeți să vedeți relația voastră și a partenerului. Sentimentele mărețe scad din intensitate, treptat vă obișnuiți unul cu celălalt. Consecințele acestei situații – o schimbare în comportamentul dvs. Acesta devine mai relaxat, liber și natural.

3. Etapa dezgustului 

Stadiul dezgustului nu poate fi evitat în nici o relație, indiferent de termen. Certurile și identificarea neajunsurilor ambelor părți sunt caracteristice pentru această etapă. Vi se pare că cel mai simplu mod de a evita toate acestea este divorțul sau despărțirea. După despărțire veți intra iarăși în prima etapă, a ”florilor și bomboanelor”, dar deja cu o altă persoană.

4. Etapa răbdării 

La această etapă partenerii câștigă înțelepciune. Certurile nu mai sunt atât de dramatice, deoarece ambii știu că disputa se va încheia și este necesar de a continua o relație frumoasă. Dacă ambii fac tot posibilul pentru a învăța să aibă răbdare, de-a lungul anilor vine și înțelepciunea. Aceasta este o LEGE.

5. Etapa datoriei și a respectului 

Aceasta este prima etapă a unei iubiri adevărate, deoarece până aici iubire încă nu a fost. Partenerii încep să-și înțeleagă responsabilitățile. Gândindu-se în primul rând la iubitul sau iubita sa, la ceea ce ar putea face pentru a obține o viață bună și fericită.

6. Etapa prieteniei 

În această perioadă partenerii devin foarte apropiați unul de celălalt. Au încredere reciprocă, ca niște prieteni adevărați și sunt foarte apropiați. Etapa prieteniei le deschide o cale spre o iubire adevărată.

7. Etapa dragostei adevărate 

Pentru a ajunge la etapa principală, a DRAGOSTEI ADEVĂRATE, partenerii petrec un timp îndelungat împreună, prin etape și situații dificile de viață. Adevărata dragoste nu se naște la prima vedere, cum cred mulți dintre noi. Pentru o dragoste reală și adultă, orice persoană se maturizează, renunțând la egoism și prejudecăți.