De acum încolo bucătăria ta nu va mai arăta la fel! Nu vei mai vedea nici o pată, căci bucătăria ta va fi curată și îngrijită…

Este o adevărată artă să păstrăm bucătăria noastră mereu curată și cu toate lucrurile la locul lor. Multe gospodine știu cum să scape de murdăria din cuptor sau cum să spele cuptorul cu microunde fără a pierde pentru aceste lucruri o zi întreagă. Cu toate acestea, fiecare gospodină este mereu dornică să afle trucuri noi și utile. De data aceasta am colectat 10 sfaturi excelente pentru bucătărie, care, sperăm, vă for fi de ajutor.

Trucuri pentru curățenia în bucătărie

1. Paharele și vasele din sticlă se pot curăța foarte ușor și fără substanțe chimice speciale. Pentru aceasta adăugați puțin oțet și sare în apă caldă. Vesela va deveni mai curată și mai transparentă.

2. Cratițele din aluminiu vor străluci din nou în interior dacă veți fierbe apa împreună cu coji de cartofi, de măr sau veți adăuga oțet în apă.

3. Puteți curăța cratițele emailate care s-au înnegrit de-a lungul timpului sau au ars, adăugând în apă puțin detergent de vase și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Apoi clătiți bine cu apă fierbinte. Pentru a le păstra culoarea inițialo, fierbeți în ele, o dată pe lună, o soluție din apă și oțet.

4. Interiorul frigiderului se curăță foarte bine cu soluție de bicarbonat. Luați 4 lingurițe de bicarbonat la 1 litru de apă. Aplicați și curățați. Prospețimea și curățenia vă sunt garantate!

5. Puneți la fiert, în cratița arsă, un pic de săpun de casă. Se va curăța foarte ușor cu un burete.

6. Dacă v-a dat laptele în foc, presărați locul cu sare și apoi acoperiți-l cu hârtie pergament umedă și mirosul nu se va răspândi peste tot.

7. Pentru a proteja făina de insecte, puneți câțiva căței de usturoi necurățați în ea.

9. Ca să puteți ascuți mai ușor cuțitele, lăsați-le, pentru câtva timp, într-o soluție slabă de sare și apoi ascuțiți-le fără să le ștergeți.

10. Pentru a spăla mai ușor mașina de tocat, tocați la final cațiva cartofi cruzi.

11. Paharele noi de sticlă nu se vor strica atât de ușor, dacă le veți pune într-un vas cu apă rece și-l veți încălzi la foc lent până va ajunge la punctul de fierbere, iar apoi veți lăsa paharele să se răcească în aceeași apă.

Sperăm că aceste trucuri utile vă vor fi de ajutor!

Distribuiți ca să afle și prietenii Dumneavoastră aceste sfaturi practice pentru curățarea bucătăriei!