Cum poți crea o mini-grădină de sine stătător

Nu demult am aflat despre o frumusețe extraordinară. Surioara mea, care este mult mai mică decât mine, era în ospeții la o fetiță vecină. Mama acestei fete iubește mult plantele și a făcut o grădină impresionantă. Dar ceea ce a făcut ea acum o lună m-a lăsat fără cuvinte.

Ea a reușit să creeze chiar în casă o mini-grădină, idee pe care a văzut-o în timpul unei vizite în Belgia. De fapt în occident asemenea creații sunt foarte populare, pentru că nu ocupă mult spațiu și sunt ușor de îngrijit.

Datorită dimensiunilor sale reduse, mini-grădina poate fi așezată pe pervaz, pe comodă, pe masa de lucru etc. Având o asemenea minunăție în încăpere, vei găsi mereu o sursă de inspirație și de relaxare.

Cum poți crea o mini-grădină de sine stătător

Principala filosofie a mini-grădinii este capacitatea de a vedea ceva măreț în lucrurile mici. Grădinile în miniatură pot avea un grad de detaliere foarte ridicat, iar ca bază pot fi utilizate cele mai banale lucruri.

Spre exemplu vecina noastră a realizat acea mini-grădină folosind un butoiaș vechi. Evident el a ocupat ceva mai mult spațiu decât un simplu ghiveci, dar văzând compoziția pot spune că se merită pe deplin acest mic sacrificiu!

Redacția noastră vă invită să vedeți 9 exemple superbe de grădini în miniatură.

1. Iată compoziția pe care a reușit să o facă vecina despre care am pomenit. De fapt asta a fost prima sa încercare, după care au urmat și alte creații impresionante.

2. Posibilitățile de design a mini-grădinii sunt nelimitate, totul depinde de fantezia dvs.!

Vă îndemnăm să implicați și copiii în crearea acestor minuni estetice. Aceasta va fi o activitate foarte interesantă pentru ei, iar dvs. veți avea o nouă ocazie să stabiliți o relație apropiată cu copiii.

3. Dacă nu aveți încă experiență în acest domeniu, vă îndemnăm să începeți cu o astfel de căsuță. Rețineți: pentru crearea mini-grădinii puteți folosi absolut orice lucruri din gospodăria dvs.

4. Iată un alt peisaj rupt din povești și așezat într-un simplu butoiaș.

5. Pentru realizarea acestui proiect aveți nevoie pur și simplu de câteva bețe de la înghețată. Cred că Degețica s-ar îndrăgosti de această băncuță!

6. Această idee poate fi realizată folosind un set vechi pentru ceai, pe care vă rămâne doar să îl decorați într-un mod original.

7. O grădină fermecată pentru Degețică nu necesită investiții mari. Cel mai important element este imaginația dvs.!

8. Crearea unei mini-grădini la poalele unui copac este o idee excepțională! Imaginea pare a fi ruptă din altă lume…

9. Grădina în miniatură aduce pace și armonie în designul oricărei încăperi, iar predominarea culorii verzi va asigura mereu o atmosferă plină de prospețime.

Recomandările redacției

Nu vă scutiți de plăcerea de a avea în propria casă o mini-grădină fermecătoare. Compozițiile în miniatură îi vor impresiona pe toți musafirii fără excepție, iar pentru copii va fi o plăcere nemaipomenită să participe la crearea acestor capodopere.

Dacă aceste imagini au avut și asupra voastră același efect impresionant pe care l-am văzut noi, împărtășiți-le și prietenilor ideea de a crea o mini-grădină!