Vânzătoarea unui magazin de perdele mi-a împărtășit secretul de decorare a geamurilor! Datorită acestui truc voi face cu siguranță alegerea corectă…

Problema schimbării perdelelor a apărut în casa noastră pe neașteptate. La un moment dat eu și mama ne-am dat seama că draperiile care decorează geamurile din casa noastră sunt groaznic de învechite…

Mai mult decât atât, atunci când am încercat să ne amintim câți ani au trecut de când am cumpărat ultima dată perdele, am rămas foarte uimite, căci pe atunci eu încă eram elevă.

În sfârșit ne-am dus noi la cel mai apropiat magazin de perdele. Vânzătoarea a văzut derutarea noastră și a decis să vină cu niște sfaturi, pentru care îi suntem foarte recunoscătoare până în ziua de azi. Sperăm ca ele să vă prindă bine și vouă!

Cum să alegi perdele

Noi căutam perdele pentru camera de zi, de aceea am considerat că cel mai bine ar fi să optăm pentru un model clasic. Iată câteva lecții pe care ni le-a oferit cu bunăvoință acea vânzătoare.

1. Dacă doriți să puneți perdele din mătase sau alte materiale ușoare și grațioase, nu are rost să puneți și elemente de decor suplimentare. Mătasea este un material autosuficient, care nu are nevoie de accesorii, căci ele pot crea senzații de supraîncărcare vizuală a geamului și a încăperii. Iată câteva exemple reușite de perdele de mătase.

2. O alegere interesantă ar fi combinarea perdelelor cu accent pe culoarea țesăturii. Pentru asta geamul se decorează cu draperii de nuanțe care se îmbină armonios sau chiar de culori contrastante. De asemenea e foarte frumos când sunt alăturate perdele de diferite culori, dar care au aceeași textură sau ornament.

3. Când alegeți draperii pentru o cameră de zi spațioasă și confortabilă, puteți opta pentru ornamente complexe și forme neobișnuite. În acest fel încăperea va căpăta o armonie deosebită, căci modelele mai simple nu sunt tocmai potrivite pentru camera de zi.

4. Pentru a mări vizual spațiul camerei de zi, alegeți perdele clasice de aceeași nuanță cu pereții.

5. Pentru o cameră luminoasă, cu multe geamuri, puteți opta pentru modele din țesătură densă, care să nu lase să intre multă lumină atunci când acoperiți geamurile.

6. Alegerea culorii perdelelor este o etapă foarte importantă. Pentru o cameră de zi suficient de spațioasă se pot alege perdele de un galben consistent, roșu închis sau violet. O soluție perfectă ar fi ca draperiile să fie într-o nuanță cu un obiect mare din cameră, cum ar fi canapeaua sau covorul.

7. O cameră de zi mică va crea o atmosferă calmă și confortabilă fiind decorată cu perdele de nuanțe maro, crem sau verde. Totodată evitați culoarea roșie – într-o încăpere mică ea creează o stare de neliniște.

Dvs. ce sfaturi ați mai adăuga la această listă? Împărtășiți-ne experiența dvs. în comentarii!