5 țări, care vă plătesc dacă le-ați ales pentru a face studiile.

Nu, aceasta nu este o glumă și nici o minciună sau o capcană. Studiile în străinătate cu o bursă lunară, cazare și alimentație gratuită sunt o realitate disponibilă pentru toți doritorii.

Unele țări înțeleg foarte bine, că investițiile în educație pentru cetățeni și străini vor contribui, în cele din urmă, la creșterea economică. Acești bani sunt oferiți, deoarece sarcina sistemului educațional este de a oferi absolvenților posibilitatea de a începe imediat să câștige bani la noul loc de muncă. Asta face ca țările cu cel mai înalt nivel de dezvoltare economică să continue să prospere.

Așadar, iată care sunt 5 țări, în care puteți merge la studii fără cheltuieli suplimentare:

1. Germania

Germania oferă posibilitatea de a obține o specialitate foarte solicitată pe piața muncii absolut gratuit, din motivul, că țara se confruntă cu o lipsă acută de studenți în unele domenii mai puțin populare. Una din cerințele obligatorii față de viitorii studenți – cunoașterea limbii germane. Cel mai bun lucru este că după câțiva ani de studii, statul vă oferă un loc de muncă conform specialității pe care ați obținut-o.

2. Marea Britanie

Există mai multe țări în Europa, care oferă sprijin financiar elevilor și absolvenților, care doresc să-și continue studiile. În acest an, British Council, împreună cu Consiliul Național pentru Știință și Tehnologie, oferă burse pentru cei care doresc să lucreze în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării.

Marea Britanie oferă în mod regulat programe similare, în care cheltuielile dvs pentru participarea la un proiect anumit vor fi acoperite de instituțiile corespunzătoare.

3. Australia

Guvernul australian a comparat costul învățământului superior pentru străini în Australia cu costul învățământului superior pentru australienii din SUA și Marea Britanie și a ajuns la concluzia că este mai profitabil să sponsorizeze prima categorie.

Această țară insulară oferă străinilor studii pentru o zecime din cost. În plus, studenții străini nu vor trebui să plătească pentru admitere, cazare hrană și chiar rechizite.

4. Danemarca

Acum câțiva ani, Danemarca a standardizat structura învățământului superior astfel încât studenții străini să poată fi înmatriculați fără probleme în universitățile daneze, cu condiția să aibă o diplomă de liceu echivalentă cu cea locală. În plus, există multe programe în care Danemarca oferă burse pentru studenții din orice țară.

Ca urmare, începând cu anul 2013 numărul studenților în Danemarca s-a dublat. Pentru aceștia a fost lansat un site special Study in Danemark, în care este publicată toată informația de care aveți nevoie: cerințele pentru viitorii studenți, taxele de studii, bursele disponibile, cursurile oferite, chiar și comentariile studenților străini.

5. Olanda

Olanda – o opțiune excelentă pentru cei care doresc să studieze în străinătate. Învățământul superior de aici nu este gratuit doar pentru localnici, dar universitățile oferă și burse străinilor.

Ministerul educației, culturii, institutele de cercetare și universitățile oferă burse prin programul Holland Scholarship, destinat studenților străini care doresc să obțină o diplomă în Olanda. Prin intermediului Internetului puteți să vă înscrieți în unul din aceste programe!

Succes!