Vă aduceți aminte de acest cuplu în etate din filmul Titanic? Iată povestea reală a acestora…

În acest an s-au împlinit 20 de ani din momentul primei apariții pe marele ecrane a excepționalului film a lui James Cameron – Titanic. Regizorul a depus un efort colosal pentru a realiza această creație a sa. Trei ani a muncit la filmări, dar pregătirile pentru el au început mult mai înainte. James a atras o atenție foarte mare detaliilor.

Paralel cu povestea de dragoste a eroilor principali, regizorul ne demonstrează întregul coșmar al celui mai renumit naufragiu al secolului XX. Chiar și după 20 de ani de la premieră filmul nu și-a pierdut din actualitate și continuă să uimească spectatorii.

În acest articol nu ne vom opri asupra relației dintre Jack și Rose, dar asupra celor care în mare parte au fost trecuți cu vederea. Îmbrățișările în tăcere ale soților mai în vârstă cu câteva clipe înainte de moarte au rămas în memoria a milioane de oameni. Însă puțini cunosc adevărata poveste a acestui cuplu!

Isidor și Ida Straus au fost printre cei mai înstăriți pasageri de pe nava Titanic în acea croazieră cu sfârșit tragic. Deși era politician american și un antreprenor bogat, Isidor era considerat un om al cinstei.

Isidor și Ida s-au căsătorit în 1871. Ei erau cunoscuți pentru dragostea și devotamentul pe îl aveau unul față de celălalt și erau de nedespărțit. Atunci când Isidor era nevoit să plece cel puțin pentru o zi, ei își scriau lungi scrisori.

Ida i-a dăruit soțului șapte copii. Unul dintre ei, din păcate, a murit în copilărie. Iar ceilalți i-au bucurat pe cuplul Straus cu nepoți. În 1912 Isidor și Ida călătoreau prin Europa în compania nepoatei Beatrice. Din fericire, ea a rămas la niște rude în Germania și nu a ajuns pe Titanic.

Atunci când corabia a început să se scufunde, Ida avea rezervat un loc în barca de salvare. Martorii au confirmat că doamna era cu un picior în barcă. Dar dintr-odată femeia a înțeles că soțul nu o va urma. Atunci Ida a decis să rămână la bordul navei condamnate.

Toate nemulțumirile dna Straus le-a stăvilit prin cuvintele: „Noi am trăit atât de mulți ani împreună. Unde mergi tu, acolo merg și eu.” Ida a oferit locul ei din barcă menajerei sale Helen Berd. Apoi ei s-au retras pe șezlongurile de pe punte.

Pentru ultima dată, după spusele martorilor, Isidor și Ida au fost văzuți pe puntea navei naufragiate și iei se țineau strâns de mâini. Iar scena din cabină, așa cum a rămas în memoria multor telespectatori, a fost o invenție artistică. Însă puțini cunosc despre cel de-al doilea moment dedicat lor care a fost tăiat din film, din păcate, cu puțin timp înainte de premieră.

Iată fragmentul. Aici este ecranizată discuția cuplului Straus lângă barcă care s-a memorizat foarte bine martorilor catastrofei. Privind această pereche în vârstă, îți dai seama că de fapt au fost Jack și Rose al adevăratului Titanic!

Viața lui Isidor și a Idei Straus s-a scufundat în ape, dar povestea lor de dragoste îi impresionează pe oameni până astăzi. În amintirea lor au fost deschise școli și au fost instalate plăci comemorative. Iar numeroșii lor urmași au grijă ca amintirea lor să nu stingă niciodată.