Usturoiul este o salvare pentru orhidee! Peste o lună planta mea îmbobocit…

Chiar și un elev știe despre beneficiile usturoiului pentru sănătatea omului. Însă nu toți deținătorii de orhidee cunosc că usturoiul poate influența benefic asupra dezvoltării acestei plante frumoase. În special, usturoiul stimulează înflorirea bogată a Phalaenopsis-ului.

Pentru a obține acest efect, echipa noastră vă recomandă să preparați o soluție specială din pulpă de usturoi, apă și acid succinic.

Ultimul ingredient ajută la stimularea procesului de creștere a plantei, crește rezistența acesteia față de dăunători și alți factori nefavorabili. Dacă veți face totul corect, timp de 14 zile trebuie să apară o nouă tijă.

Trebuie să luați în considerare un moment important. Acidul succinic se dizolvă în apă fierbinte. Doar după răcirea completă a apei se poate adăuga pulpa de usturoi. De asemenea, este important să rețineți că apa obișnuită cu usturoi poate să se păstreze mai mult timp, însă dacă adăugați acid succinic va trebui să o folosiți nu mai mult de trei zile.

Cum se îngrijește orhideea în ghiveci

Aveți nevoie de

  • 1 l de apă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 vas de sticlă
  • 1 pastilă de acid succinic

Mod de preparare

1. Diluați pastila de acid succinic în apă fierbinte. 

2. Mărunțiți usturoiul cu ajutorul cuțitului sau al presei pentru usturoi. Când apa se va răci, adăugați pulpa de usturoi. 

3. Turnați soluția într-un vas de sticlă, apoi lăsați să stea 24 de ore. 

Înainte de a uda plantele, strecurați apa cu usturoi. Apoi diluați soluția într-o găleată de apă curată. O astfel de udare puteți să o alternați cu udarea simplă, însă nu mai des de 1 dată pe lună.

Urmăriți acest video pentru a afla mai multe despre soluția de usturoi.

V-a plăcut acest mod de îngrijire a orhideelor?