Ura devine, pe parcursul anilor, un lucru obișnuit… De ce se întâmplă acest lucru?

De ce ura devine mai puternică de-a lungul anilor?

Ați observat, probabil, acest fenomen: cu cât persoana este mai în vârstă, cu atât îi este mai dificil să accepte persoane noi în viața sa.

Această ură este un fenomen natural care apare treptat și se dezvoltă cu pași mici.

@ i.pinimg.com

1. Crește stima de sine.

În perioada adolescenței încercăm să ne afirmăm și pentru aceasta facem deseori compromisuri, ținem cont de părerea celor din jur.

Dar, de multe ori, avem de suferit din această cauză deoarece uităm de propriile noastre interese. Dar, pe măsură ce ne maturizăm, observăm din ce în ce mai puține beneficii din urma comunicării cu un număr mare de persoane, fapt care ne permite să fim mai relaxați, să ne apreciem mai mult pe noi înșine și acest lucru duce, în mod inevitabil, la creșterea stimei de sine.

2. Este tot mai dificil să ne împrietenim cu cineva.

Fiecare persoană înțelege în mod diferit semnificația cuvântului prieten. Psihologii au efectuat un sondaj sociologic în care majoritatea oamenilor au afirmat că au prieteni adevărați din copilărie sau din tinerețe.

Și această afirmație este destul de logică deoarece în tinerețe oamenii comunică și se apreciază reciproc pentru calitățile lor umane, dar odată cu vârsta prietenii se aleg din interes.

Prin urmare, odată cu trecerea anilor, vom avea tot mai mulți cunoscuți, dar mai puțini prieteni. Oamenii verifică, pe parcursul anilor, relațiile de prietenie; evitând astfel persoanele care i-au trădat sau i-au înșelat și le rămân tot mai puțini prieteni adevărați.

@ i.pinimg.com

3. Persoana pierde treptat încrederea în ceilalți

Este nevoie de mult timp pentru a cunoaște o persoană. În adolescență nu suntem împovărați de anumite obligații materiale și de familie și, prin urmare, trădarea și unele consecințe negative ale prieteniei sunt tolerate mai ușor.

Dar, odată cu vârsta, avem tot mai multe obligații, avem propriile noastre scopuri și analizăm mai atent care sunt consecințele și pierderile ce pot rezulta din trădare.

4. Propria noastră persoană devine mai importantă decât ceilalți.

Odată cu trecerea anilor oamenii încep să aibă mai multă grijă de sine și de propria familie, care devine foarte importantă deoarece aveți alături de Dumneavoastră persoanele care vă iubesc și vă respectă cu adevărat și acest lucru este suficient pentru a avea o viață lungă și fericită. Dar familia nu vă împiedică și puteți oricând să vă revedeți cu prietenii și cu persoanele interesante din anturajul Dumneavoastră.

După cum puteți observa, creșterea urii față de oameni este un proces normal pe care trebuie să-l tratați calm; acest fenomen ne ajută să supraviețuim și să ne dezvoltăm, dacă vom avea alături de noi persoane dragi care merită toată încrederea noastră.