Una din metodele de a economisi energie electrică. Deconectați aceste 4 aparate – diferența va fi evidentă!

Este mereu neplăcut să achiți lunar facturile pentru energie electrică, fiindcă prețurile sunt foarte ridicate, iar noi de multe ori nu simțim efectul real al acestor cheltuieli importante.

Economisirea energiei electrice

O parte considerabilă a acestor cheltuieli poate fi redusă prin propriul nostru efort. Unele aparate electrice nu se deconectează total, ci rămân în regim de așteptare, ceea ce înseamnă că ele continuă să consume energie chiar dacă, formal, noi le-am oprit. Sigur că acest consum este mult mai mic decât atunci când aparatul funcționează, dar dacă ne gândim că acest regim e activat 24/24, timp de o lună se adună o sumă considerabilă pe care practic o cheltuim în zadar.

4 aparate electrice care trebuie deconectate

Unica soluție în astfel de cazuri este deconectarea totală a aparatului de la rețeaua electrică. Doar astfel el va înceta să consume energie electrică.

1. Laptop

Dacă bateria laptopului dvs. este încărcată la maxim, e mai bine să-l deconectați de la rețea. Unele modele de laptop consumă cantități importante de energie chiar și în regim de stand-by.

2. Modem sau router Wi-Fi

Dacă aveți internet în locuință, probabil aveți și unul din aceste aparate. Ele consumă curent în permanență, chiar și atunci când nimeni nu folosește internetul.

3. Electrocasnicele

Fie că e vorba de toaster, blender sau cuptor cu microunde, electrocasnicele din ziua de azi consumă curent atâta timp cât sunt conectate la rețea, chiar dacă le utilizați o dată la două zile.

4. Televizor

Televizoarele contemporane consumă mult curent chiar și în regim de așteptare. Este recomandat să-l deconectați de la rețea înainte de somn sau înainte să mergeți la serviciu.

Încercați să urmați aceste sfaturi și cu siguranță următoarea factură pentru energie electrică vă va surprinde plăcut!