Un psiholog renumit a descoperit care sunt cele 10 reguli pentru o viață fericită și armonioasă

Barierele psihologice, credințele false și alte chestii ne împiedică, de multe ori, să ne trăim viața din plin. Pentru a părăsi acest cerc vicios, multe persoane citesc literatura clasică sau diverse publicații religioase. Renumitul psiholog Michail Litvak a publicat o carte în care dezvăluie, sub formă de teze, care sunt, după părerea sa, obstacolele psihologice ale unei viați fericite și sănătoase.

Echipa noastră a selectat 10 dintre ele.

10. Fericirea este doar rezultatul unei vieți bine organizate

Fericirea, bucuria și succesul, după cum afirmă psihiatrul Victor Frankl, este doar un rezultat al unei activități bine organizate. Anume această activitate ne oferă asemenea emoții.

Orice persoană care caută să obțină aceste rezultate, încearcă să se îndrepte spre ele, dar cu cât este mai aproape de a-și realiza aceste dorințe, cu atât mai mult ele se îndepărtează.

9. Atunci când comunicați cu o persoană trebuie să țineți cont de faptul că și ea are o părere bună despre sine însăși, exact ca și Dumneavoastră

Nu uitați că omul cu care comunicați, la fel ca și dumneavoastră, este o persoană. Are propriile sale viziuni asupra lucrurilor.

Fiecare persoană care vă apare în cale ar putea fi implicată în vreo luptă despre care nu bănuiți nimic. Și ar rebui să ținem mereu cont de stima de sine a unei persoane și să nu-i depășim limitele.

8. Dacă nu faceți nimic singur, cum v-ar putea ajuta cineva? Doar mașina care se află în mișcare poate fi condusă.

Cuvintele sunt ceva efemer. Există chiar și o astfel de expresie – „vorbe goale”. Omul, în primul rând, se cunoaște după faptele sale. Nimeni nu vă va putea ajuta dacă vă veți plimba și veți povesti tuturor despre cât de mult doriți să scrieți o carte. Cum ar putea-o face?

Atunci când veți decide să duceți o copie editorului, se vor gasi întotdeauna prieteni și cunoștințe gata să vă susțină. Dacă veți reuși să vă materializați ideile, cei din jur vă vor putea ajuta nu numai prin cuvinte.

7. Încercați să deveniți o persoană de succes și toate insultele vor dispărea ca prin magie

Multe insulte se formează în interiorul nostru din cauza propriilor frustrări. Uneori suferim în tăcere și credem că situația poate fi remediată doar de persoana care a provocat-o. Dar mecanismul funcționează un pic diferit. O studentă de-a lui Mikhail Litvak spunea cândva: „Succesele mele mi-au eclipsat nemulțumirile”, și acest lucru este adevărat. Încercați să faceți ceea ce vă place și veți obține rezultate frumoase și nu veți observa cum toate nemulțumirile vor dispărea de la sine.

6. Doriți să vă cunoașteți dușmanul principal? Priviți-vă în oglindă!

Multe persoane luptă cu dușmani străini, în timp ce trebuie să lupte cu propriul dușman. Singurul și principalul dușman al nostru suntem noi. Este imposibil să ieșim din cercul nesfârșit de probleme, fără a elimina barierele interne care ne împiedică să ne dezvoltăm și să creștem.

Ne aflăm, de fapt, într-un cadru rigid pe care ni l-a creat societatea, educația noastră și sistemul de învățământ. Acordăm acestor lucruri o parte semnificativă din energia noastră internă. Toată psihologia modernă, însă, încearcă să lupte împotriva lor.

Atunci când veți fi pregătiți să înfruntați aceste lucruri nu veți mai avea dușmani.

5. Căutați calea corectă, nu calea dreaptă, deoarece nu întotdeauna calea corectă este și dreaptă

Să presupunem că vă aflați la etajul 30 și trebuie să coborâți. Cea mai directă cale este prin fereastră. Cu toate acestea, cel mai probabil, aici vi se va încheia călătoria. Soluția corectă va fi să căutați ascensorul sau scările, chiar dacă împrejur e întuneric și nu reușiți să vă orientați prea bine.

Am putea compara persoana care cauta calea directă în loc de cea corectă cu o muscă care se izbește în geam fără a-și da seama că ar putea intra pe ușă.

4. Când o persoană nu are un scop, nu observă nimic. Și viceversa: scopul ne îmbunătățește vederea

Ați observat vreodată că, dacă la un moment dat aveți nevoie, să zicem, de niște semințe pe care v-a rugat bunica să i le cumpărați, apoi începeți a le observa peste tot? Și chiar și atunci când nu mai aveți nevoie de ele vă surprindeți că vă gândiți și le vedeți peste tot.

Este la fel și în cazul scopurilor noastre. Atenția noastră este limitată, observă doar ceea de ce avem nevoie. Scopul seamănă cu o scamatorie: dacă vi-l stabiliți incorect, nu veți observa ceea de ce aveți cu adevărat nevoie.

3. Dacă doriți să demonstrați ceva, înseamnă că trăiți pentru această persoană

Dacă doriți să fiți fericiți, nu mai demonstrați că aveți dreptate. Analizați care este esența oricărei dovezi: este un apel către o altă persoană, o încercare de a o face să-și schimbe părerea despre ceva anume. De ce ați avea nevoie de acest lucru? De aici rezultă că opinia celuilalt este de sute de ori mai importantă decât a Dumneavoastră, dacă depuneți atât de mult efort. Dacă trăiți pentru Dumneavoastră, nu are rost să dovediți nimic nimănui.

2. Capacitatea de a iubi și de a accepta singurătatea este un indicator al maturității spirituale. Cele mai bune lucruri le facem în singurătate

Doar persoanele care nu se iubesc pe sine urăsc singurătatea. Acești oameni caută compania altora pentru că speră că vor găsi ceva mai diferit. Persoanele mature din punct de vedere spiritual folosesc singurătatea pentru auto-dezvoltare și colectează informații pe care le-ar putea transmite comunicând cu alte persoane. Comunicarea nu este doar primirea unor informații prețioase, dar și oferirea lor.

1. Fericirea este atunci când VREAU, POT și TREBUIE au același conținut

Noi, oamenii, ducem o luptă între trebuie, dar nu vreau, vreau, dar nu pot etc. Vestitul toast despre faptul ca dorințele să coincidă cu posibilitățile noastre, are, de fapt, la bază un studiu al psihologiei…

Unicul lucru pe care trebuie să-l facă o persoană este să se dezvolte, restul este opțional.

Sunteți de acord cu afirmațiile psihologului?