Un vestit psiholog ne-a explicat sensul cuvântului „aversiune”. Citiți neapărat!

Este o explicație foarte bună!

Anna Kirjanova, psiholog și filozof, este autoare și prezentatoare în cadrul unor emisiuni de psihologie difuzate la diferite posturi de televiziune și radio din orașul Ekaterinburg, Russia.

Timp de 26 de ani Anna Kiryanova oferă consultații psihologice individuale folosind atât cunoștințe academice cât și o vastă experiență.

În ultimii ani  a devenit și blogger, iar recent a postat pe Facebook o informație interesantă pe care dorim s-o împărtășim cu Dumneavoastră.

Iată ce scrie Kiryanova:

Aversiunea este atunci când nu trebuie să deranjați, să vorbiți, să râdeți sau să încercați să îmbrățișați persoana dată.

Nu vi se oferă posibilitatea să vorbiți despre propriile sentimente deoarece sunt niște prostii, nu sentimente. Nu puteți cere ceva deoarece trebuie să înțelegeți că la moment suntem într-o situație dificilă. Și, în genere, de ce ați avea nevoie de asta?

Nu trebuie să contați pe ajutorul cuiva, adulții trebuie să se descurce singuri. Chiar dacă au doar cinci ani.

Aversiunea este atunci când nu sunteți certați, dar nici lăudați. Pur și simplu vă ignoră.

Atunci când vă este incomod să mâncați alături de o persoană apropiată deoarece poate să vă spună că mâncați prea mult. Dacă ați pregătit Dumneavoastră mâncarea, va mânca și nu va spune nimic. Nu va observa dacă veți face cuățenie ori veți pune flori în vază.

Vorbim despre aversiune atunci când nu vi se permite nimic, deoarece deranjați, întrerupeți, vorbiți fără sens în loc să stați cuminți și să așteptați să fiți scoși la plimbare. Și nu plângeți, nu vă împotriviți, trebuie doar să așteptați!

Dacă nu sunteți ajutat și vi se spune ca sunteți de vină! – la fel este vorba despre aversiune.

Când nu vi se oferă nimic. Aceasta nu este ură, poate chiar e mai rea decât ura, deoarece oamenii urăsc din anumite motive cu ar fi, de exemplu, din cauza invidiei.

Aversiunea este altceva. Chiar dacă vi se spune: „Te iubesc, dar lasă-mă în pace cu fleacurile tale!”. Aceasta este aversiune.

Și aceasta ar putea duce chiar la moarte, mai ales în cazul bătrânilor sensibili, al copiilor neajutorați și al câinilor.

Aversiunea poate transforma persoanele în niște ființe timide, stranii, stresate și urâte deoarece le este frică să nu distrugă ceva, să deranjeze ori să-l enerveze pe celălalt…

Și nu există vreo soluție în acest caz, decât să vă retrageți ori să știți sigur că este vorba despre aversiune.

Dumneavoastră cum ați descrie acest sentiment?