Un sfat foarte util pentru eliminarea celor mai dificile pete! Nu vă grăbiți să aruncați hainele, încă le mai puteți salva!

Acest articol este o comoară pentru orice doamnă și domnișoară! De câte ori ni s-a întâmplat să aruncăm o haină din cauza unei pete care ni se părea imposibil de eliminat…

Dar de astăzi lucrurile se schimbă! Vă invităm să aflați câteva sfaturi extraordinar de utile care vă vor ajuta să scăpați de tot felul de pete depuse pe haine. Cu ajutorul acestei instrucțiuni veți putea curăța absolut orice haine de absolut orice pată!

Eliminarea petelor de pe haine

Detergent de vase

Savurezi o înghețată și când colo te trezești cu o pată pe rochie… Nu este o problemă! Desertul de vară se înlătură ușor în felul următor: înmuiați haina pentru 10 minute în apă rece, adăugând câteva picături de detergent de vase. Apoi spălați haina în mod obișnuit.

Amoniac

Uneori hainele ne amintesc despre grătarul savurat alături de prieteni. Dacă pata de grăsime este proaspătă, presărați peste ea sare fină. Dacă pata este mai veche, o puteți elimina cu ajutorul amoniacului.

Aspirină

Petele de transpirație se elimină ușor cu ajutorul aspirinei. Zdrobiți 4 pastile și dizolvați-le într-un pahar de apă caldă. Înmuiați pata în această soluție pentru 2 ore, apoi spălați haina în mod obișnuit.

Lapte

Amestecul din 1 litru de lapte și 2 linguri de suc de lămâie reprezintă un detergent superb împotriva petelor de fructe de pădure. Înmuiați haina în acest amestec pentru 2 ore, după care spălați-o manual cu săpun.

Cremă de ras

Petele de fond de ten sunt o veșnică problemă pentru femei… Pentru a le elimina de pe haine aplicați peste ele cremă de ras pentru 20 de minute, apoi spălați hainele.

Șervețele umede

Dacă observați o pată și nu vă dați seama ce este și cum puteți lupta cu ea, întâi de toate treceți peste ea cu perie pentru haine, înlăturând stratul superior de murdărie. Apoi ștergeți locul respectiv cu un șervețel umed, după care spălați haina la 30 °C – aceasta e temperatura optimă în cazul petelor de proveniență necunoscută.

Suc de lămâie

Acest produs vă va ajuta să scăpați de petele de ciocolată, struguri, zmeură, afine și alte fructe. Amestecați oțet cu suc de lămâie proaspăt stors în proporție 1:1. Înmuiați un disc de bumbac în acest amestec și ștergeți pata.

Oțet

Urmele de ketchup se elimină foarte eficient cu ajutorul oțetului. Pentru început întoarceți haina pe dos și spălați-o în apă rece, apoi lăsați-o pentru 10 minute în apă cu adaos de soluție de scos pete și clătiți haina. În sfârșit prelucrați pata cu oțet. Dacă nu ați reușit să o eliminați, repetați procedura de câte ori este nevoie.

Oricărei gospodine i-ar prinde bine aceste recomandări! Eu am descoperit pentru mine personal niște soluții excelente pentru problemele pe care altfel nu știam cum să le gestionez! Acum e atât de simplu!