Un renumit psiholog de talie mondială, a dezvăluit 22 de reguli pentru o viață împlinită.

Fiecare ne dorim să avem relații frumoase, să găsim un serviciu care să ne facă împliniți, să fim fericiți și mulțumiți de viață. Dar pentru a atinge aceste obiective, trebuie să muncim mult, să avem răbdare și să dăm dovadă de perseverență.

Psihologul, psihoterapeutul și scriitorul Mihail Litvak, are peste 30 de cărți despre psihologia practică, și a formulat 22 de reguli cheie pentru o viață de succes.

1. Fericirea nu trebuie să fie un obiectiv.

Nu căutați fericirea. Nu o veți găsi în altă persoană sau în lucruri materiale. Fericirea vine din interior și puteți trăi această stare doar atunci când veți învăța să vă bucurați de viață. Trebuie să stăpâniți arta de a vă dezvolta abilitățile și să reflectați asupra realizărilor și obiectivelor dvs, aceasta este calea spre fericire.

2. Nu mai depindeți de părerea altora.

Dacă sunteți mulțumit de dvs și sunteți sigur că sunteți o persoană bună, inteligentă și demnă, nu contează părerea celor din jur.

3. Nu așteptați și nu cereți permisiunea pentru a acționa.

Dacă doriți cu adevărat să obțineți ceva în viață, nu așteptați și nu cereți permisiunea sau aprobarea de la altcineva pentru a acționa. Încercați să deveniți cel care controlează situația.

4. Aplicați cunoștințele pe care le aveți.

Fiți o persoană matură care pune în practică toate cunoștințele. O persoană imatură, deseori posedă cunoștințe, dar nu știe cum să le aplice, și se limitează să critice pe alții.

5. Acțiunile bine planificate sunt cheia succesului.

Asigurați-vă că vă planificați acțiunile și vă organizați viața în funcție de prioritățile dvs, doar atunci veți fi cu adevărat fericit.

6. Nu învinovățiți pe alții pentru toate greșelile.

Cel mai mare dușman nu este cel care se ascunde și așteaptă momentul potrivit pentru a vă ataca. Cel mai crâncen dușman sunteți chiar dvs. Iar lupta cu acest dușman poate fi foarte acerbă.

7. Nu sunteți un dolar american ca să fiți pe placul tuturor.

Dacă încercați să mulțumiți pe toată lumea, pregătiți-vă să suferiți un mare eșec.

8. Plătiți pentru serviciile oferite și plecați.

Dacă oamenii încearcă să vă facă să vă simțiți vinovați sau recunoscători pentru ajutorul lor, întrebați-i cât costă serviciile lor. Plătiți și plecați.

9. Visați la lucruri realizabile.

Dacă vă place să visați și să faceți planuri, visați la lucruri realizabile. Nu pierdeți timpul gândindu-vă la planuri și obiective care nu pot fi realizate.

10. Depresia nu este doar întuneric.

Nu vă lăsați copleșiți de depresie. Depresia este o stare apăsătoare și neplăcută. Dar este și o oportunitate de a privi în interiorul tău. Este un dar oferit omului pentru a se gândi la propria persoana. Descoperiți ce vă face să mergeți înainte și ce vă oprește.

11. Comunicați cu dușmanii.

Să vorbiți cu prietenii dvs e foarte plăcut, dar numai vorbind cu dușmanii puteți afla ceva nou despre voi înșivă. Prin urmare, este uneori mai util să plecați urechea la ceea spune un dușman decât un prieten.

12. Cartea este cel mai prețios povățuitor.

Mai bine să comunici cu o carte bună decât cu o persoană goală.

13. Petreceți timpul demn și cu folos.

Nu fiți curios la ce se întâmplă în viețile altora, mai bine concentrați-vă asupra lucrurilor care vă dezvoltă și vă aduc folos, cum ar fi știința sau filosofia.

14. Relațiile sunt într-o strânsă legătură cu performanța în muncă.

Dacă simțiți că relațiile amoroase sau profesionale, vă împiedică să vă dezvoltați și stau în calea succesului vostru, analizați totul și luați decizia corectă.

15. Să nu vă fie frică de oameni.

Dacă vă este frică să vorbiți cu oamenii, scăpați de acest gând. Gândiți-vă că această persoană poate avea o atitudine pozitivă față de dvs.

16. Despre logica feminină.

Faptul că există o logică masculină și feminină este lipsit de logică. Există o îndemânare sau incapacitate de a gândi cu înțelepciune.

17. Să nu vă fie teamă de singurătate.

Dacă ești singur, mai ales după o despărțire, nu vă speriați. Singurătatea este o dovadă a maturității și a creșterii spirituale. În plus, fiind singur cu voi înșivă, puteți fi mult mai productiv decât de obicei.

18. Împărtășiți bucuriile pe care le aveți.

Nu fiți egoist. Atunci când împărtășiți bucuriile cu prietenii, cu cei dragi, fericirea are capacitatea de a spori.

19. Nimeni nu vă încetinește.

Doar unii oameni se mișcă rapid, iar dvs trăiți în propriul ritm.

20. Nu acordați atenție insultelor și criticii.

În ziua în care vă atingeți obiectivul, nimic nu mai contează.

21. Lăudați-vă.

Cel ce nu știe să se laude, cu siguranță va critica pe toată lumea. Chiar dacă nu are nimic de spus.

22. Trăiți-vă propria viață.

Atât timp cât încercați să dovediți ceva altora, veți trăi pentru ei și veți uita de propria viață.

Poate că respectând aceste reguli, vă puteți îmbunătăți viața spre bine. Sunteți de acord?