Un remediu care elimină murdăria de pe covor și cum se pregătește acesta

Este minunat, după o zi grea, să vii acasă, să-ți pui niște haine comode și să mergi desculț pe covorul moale din sufragerie sau, și mai bine, să te tolănești pe el.

Dar ce să facem în cazul în care covorul nostru are pete și un miros mai puțin plăcut? Trebuie curățat imediat!

Vă propunem o metodă eficientă care vă va ajuta să aveți niște covoare curate și parfumate.

Pentru început veți avea nevoie de aspirator.

Remedii eficiente pentru curățarea covoarelor. 

Un sfat util: nu curățați covoarele cu apă.

Dacă ați observat vreo pată pe covor, curățați cu peria spre centrul petei, pentru a nu murdări o suprafață și mai mare.

Sare și bicarbonat.

Pentru început va trebui să dați cu aspiratorul.

Sarea și bicarbonatul sunt foarte eficiente în curățarea și dezinfectarea covoarelor. Amestecați-le într-un raport de 1: 1 și presărați pe suprafața covorului. Insistați puțin în zonele unde sunt pete. După 20 de minute dați cu aspiratorul.

Oțetul.

Oțetul va reîmprospăta imediat covorul Dumneavoastră.

Aspirați covorul și apoi treceți treceți peste suprafața acestuia cu o perie moale sau cu un burete înmuiat în oțet. Proporțiile sunt următoarele: luați 15-20 ml de oțet la un litru de apă. Lăsați să acționeze circa douăzeci de minute, apoi ștergeți covorul cu o cârpă uscată. La final va trebui să verificați dacă acesta s-a uscat complet și nu uitați să aerisiți camera.

Frunzele de ceai.

Această metodă este pentru covoarele de culoare închisă!

Scoateți frunzele de ceai din infuzie și scurgeți-le bine înainte de a le pune pe covor. Nu trebuie să le puneți pe toată suprafața, doar pe zonele murdare. Lăsați frunzele de ceai să se usuce, după care le veți îndepărta cu aspiratorul. Frunzele de ceai vor elimina nu numai petele, ci și mirosul neplăcut.