Profesorul și-a rugat elevii să scrie pe o foaie numele persoanelor pe care le urăsc.

Într-o zi, un profesor le-a cerut elevilor săi să scrie pe o foaie numele persoanelor pe care le urăsc. După ce au făcut asta, el le-a zis să aducă a doua zi la școală atâtea roșii câte nume au notat pe foaie.

Unii copii au venit cu o pungă plină de roșii, alții cu 2 roșii, 5 sau chiar 10.

În continuare, profesorul le-a spus elevilor că ei trebuie să poarte aceste pungi cu roșii timp de 2 săptămâni. Însă deja după câteva zile, băieții au început să se plângă de mirosul urât de la roșiile care se stricau. Unora le era foarte greu să poarte pungile pline, mai ales că mirosul era extrem de înțepător și insuportabil.

Peste o săptămână profesorul s-a întâlnit din nou cu elevii săi, le-a ascultat plângerile, după care le-a spus:

− Toate astea se aseamănă foarte mult cu ceea ce este în inima voastră atunci când nu vă plac anumite persoane. Ura distruge sufletul și îl îmbolnăvește. Dacă nu puteți să suportați mirosul de roșii stricate peste o săptămână, încercați să vă imaginați cum va fi „aroma” furiei și a urii, dacă e să le porți în fiecare zi în inima voastră, timp de mai mulți ani!

Inima este o grădină frumoasă pe care trebuie s-o cureți în mod regulat de buruieni. Trebuie să-i iertați pe cei care v-au supărat. Numai așa vă veți face loc pentru oameni și lucruri care sunt cu adevărat importante în viața voastră.

Nu luați tot de la viață, luați doar ce e mai bun!