Un profesor a publicat tema pentru acasă a elevilor săi și a devenit celebru în toată lumea

Profesorul italian Cesare Cata de la școala Polo Scolastico Paritario Di Bosco din orașul Fermo, situat pe malul mării Adriatice, a dat tema pentru acasă elevilor săi pentru vacanța de vară care constă din 15 puncte. Și, poate, este cel mai bun lucru pe care i-a reușit să-l facă pentru ei!

Această temă pentru acasă a adunat zeci de mii de distribuiri pe rețelele de socializare. Iată ce însemnă să îți iubești munca și să ai grijă de copii!

15 sfaturi de urmat în vacanța de vară:

1. Plimbați-vă singuri pe malul mării în fiecare zi, priviți licăritul razelor pe valurile mării și gândiți-vă la ceea ce vă face cu adevărat fericiți.

2. Încercați să utilizați cuvintele noi pe care le-am învățat în acest an. Cu cât mai multe veți putea spune, cu atât mai interesant veți putea gândi, iar cu cât mai multe gânduri veți avea, cu atât mai liberi veți fi.

3. Citiți! Cât de mult puteți. Dar nu pentru că sunteți obligați să o faceți. Citiți, pentru că vara te inspiră la aventură, iar lectura este ca un evadare. Citiți, pentru că e cea mai bună formă de revoltă (pentru un sfat ce anume să citiți, veniți la mine).

4. Ignorați tot ce vă aduce emoții negative și senzația de pustietate (lucruri, situații, oameni). Căutați inspirație și prieteni, care vă îmbogățesc, vă înțeleg și vă apreciază așa cum sunteți.

5. Dacă simțiți tristețe și frică, nu vă panicați: vara, la fel ca și alte lucruri minunate în viață, vă poate aduce momente de confuzie. Cel mai bine ar fi să scrieți într-un jurnal personal tot ceea ce simțiți (în septembrie, dacă veți dori, vom discuta despre asta).

6. Dansați și nu vă rușinați de nimic. Oriunde: pe ringul de dans sau singuri în cameră. Vara este un dans, ar fi păcat să nu participați.

7. Mergeți măcar o dată să vedeți răsăritul. Stați în liniște și respirați adânc. Închideți ochii și simțiți bunătatea.

8. Faceți mai mult sport.

9. Dacă ați întâlnit pe cineva care vă place, confesați-i ei sau lui în cel mai frumos și convingător mod posibil. Să nu vă fie frică să fiți neînțeleși. Dacă nu va fi așa cum vă doriți, înseamnă că așa a fost să fie, iar dacă vi se va răspunde cu reciprocitate, veți petrece o vară minunată împreună. (În caz de eșec, recitiți punctul 8.)

10. Recitiți conspectele lecțiilor noastre: comparați ceea ce ați citit cu ceea ce se întâmplă în viața voastră.

11. Fiți la fel de fericiți ca o rază de soare și la fel de liberi si răzvrătiți precum este marea.

12. Vă rog să nu vă certați. Fiți amabili și corecți.

13. Priviți filme bune cu dialoguri profunde (ar fi de dorit în engleză), pentru a vă îmbunătăți în același timp comunicarea și capacitatea de a visa și a simți frumosul. Fie ca filmul să nu se sfârșească odată cu ultimele secvențe.

14. Vara este o magie. În lumina soarelui de dimineață și în serile calde, visați cum poate și trebuie să fie viața voastră. Faceți tot posibilul pentru a nu renunța niciodată la visele voastre.

15. Fiți buni!