Un pictor a încercat să-și imagineze cum ar arăta astăzi 15 persoane celebre din trecut

V-ați imaginat vreodată cum ar arăta acum o persoană celebră care a trăit cu mulți ani în urmă? Aceasta este una dintre activitățile preferate ale pictorului Hidreley Diao, care își răsfață periodic abonații cu lucrări noi.

Ne-am uitat la creațiile sale și le-am ales pe cele mai reușite.

1. Michelangelo.

Pictorul creează portrete ale unor personaje istorice la fel de reale, ca și cum le-ar fi fotografiat cu un telefon de ultimă generație.

2. Hercule.

3. Vasco da Gama.

Artistul spune că și-a găsit inspirația în munca colegilor săi, precum Nathan Shipley, care dă viață personajelor din desene animate.

4. Marchiza de Pompadour.

5. Isaac Newton.

Hidreley ia ca bază personaje istorice sau mai bine zis, cele mai faimoase personaje sau sculpturi ale acestora.

6. Ioana d’Arc.

7. Frida Kahlo.

8. Zeus.

9. Leonardo da Vinci.

10. Nefertiti.

11. Ludwig van Beethoven.

12. Johann Sebastian Bach.

13. Afrodita.

14. Cleopatra.

15. Wolfgang Amadeus Mozart.

16. William Shakespeare.

17. Mona Lisa.

18. Vincent van Gogh.

19. Napoleon I Bonaparte.

20. Octavian August.

După cum vedem pictorii contemporani creează nu numai cu pensule și vopsele, ci folosesc și inteligența artificială pentru a afla cum ar fi arătat diferite persoane celebre.

Hidreley Diao a folosit tot felul de aplicații AI, dar a modificat și a ajustat puțin rezultatele folosind abilitățile sale de Photoshop. Desigur, imaginile nu sunt perfecte, deoarece sunt generate de computer. Unele persoane au ieșit mai bine, altele mai rău. Dar suntem bucuroși pentru faptul că avem ocazia să vedem cum și le imaginează inteligența artificială pe aceste persoane celebre.

Ce părere aveți despre această idee? Care dintre aceste lucrări sunt mai aproape de realitate? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!