Un palton croșetat foarte actual cu un ornament reliefat superb

Designerii vestimentari din toată lumea afirmă că orice femeie ar trebui să aibă în garderoba sa un palton croșetat. Noi am găsit o instrucțiune în care se explică foarte detaliat cum poate fi croșetată o asemenea piesă vestimentară.

Ornament cu piciorușe reliefate

De cele mai multe ori piciorușele reliefate sunt folosite pentru a crea impresia de volum și pentru a accentua anumite locuri de pe haine, cum ar fi capetele mânecilor.

Astfel de piciorușe ies în evidență într-un mod elegant și mereu dau o notă interesantă hainei pe care o decorează. Cel mai indicat e ca piciorușele reliefate să fie făcute din ață medie sau subțire, căci folosirea unei ațe groase poate crea un aspect grosolan, iar însăși haina nu este foarte practică.

Există două tipuri de astfel de ornamente: picioruș reliefat spre exterior și picioruș reliefat spre interior, iar ornamentul pare a fi “ieșit” sau “intrat” respectiv. Deși ornamentul poate fi făcut cu mai multe jeteuri, recomandarea noastră este să faceți piciorușul cu un singur jeteu.

Picioruș reliefat spre exterior

Montați pe croșetă un jeteu. Croșeta cu jeteu se introduce dinspre partea de față a hainei și se trece după piciorușul rândului anterior, după care se croșetează un picioruș cu jeteu.

 

După cum vedeți procedura este destul de simplă. Dar pentru a înțelege și mai bine, vă invităm să urmăriți filmulețul de mai jos în care procedura de croșetare a piciorușelor reliefate este descrisă foarte clar și structurat.

[mashvideo]