Un orășel din Australia a găsit o soluție extraordinară pentru a opri poluarea apelor.

Știm cu toții cât de mare este problema deșeurilor de plastic pentru mediul înconjurător.

Au fost depuse multe eforturi pentru reducerea numărului de pungi și recipiente de plastic pe care oamenii le folosesc. Dar ce putem face cu lucrurile care deja au fost folosite și aruncate?

O companie din Australia a găsit o soluție genială, care este acum aplicată în practică, iar rezultatele sunt uimitoare.

Anul trecut, autoritățile din orașul Kwinana, Australia de Vest, au instalat un sistem de filtrare în rezervația naturală Henley, care este simplu, dar incredibil de eficient. Atât guvernul, cât și cetățenii au apreciat deja beneficiile utilizării acestuia.

Iată în ce constă acest sistem:

Este alcătuit dintr-o plasă, care este instalată la ieșirea din țeava de drenaj. Acest sistem ajută la capturarea resturilor mari și protejarea mediului împotriva materialelor din plastic, permițând totodată apei să curgă liber.

Aceste țevi aruncă deșeurile în apă, ceea ce dăunează mediului.

În plus, acest gunoi este de obicei spălat de ploile abundente, ceea ce înseamnă că pătrund în sistemul de drenaj.

Autoritățile orașului au început proiectul prin instalarea a doua plase și au fost uimiți de rezultate. Noul sistem de filtrare a reușit să colecteze mai mult de 362 kg de gunoi în câteva săptămâni.

Autoritățile au fost atât de mulțumite de rezultat încât au decis să instaleze astfel de plase în tot orașul, pentru a reduce la minimum poluarea mediul sălbatic și mediul înconjurător.

Acestea nu sunt doar plase vechi − sunt fabricate din materiale foarte rezistente și durabile, iar instalarea și fabricarea costă aproximativ 10.000 de dolari fiecare.

Pe lângă faptul că noul sistem funcționează și este destul de profitabil, oferă economii semnificative pe termen lung în ceea ce privește forțele de muncă. În final, gândiți-vă la numărul persoanelor și timpul necesar pentru a colecta manual deșeurile.

Atunci când plasele se încarcă, ele sunt ridicate și gunoiul este aruncat în camioane speciale de colectare a deșeurilor după care este transportat într-un centru de sortare.

Acolo, totul se separă în material reciclabil și care nu poate fi reciclat, care apoi este prelucrat.

Plasele sunt reinstalate la canalele de drenaj și continuă să-și facă treaba, după cum puteți vedea mai jos:

Dacă vrem să câștigăm lupta împotriva poluării, vom avea nevoie și noi de această invenție originală.

Sperăm că astfel de plase vor apărea cât mai curând posibil în toată lumea!