Un medic-pediatru celebru explică până la ce vârstă copiii ar trebui să doarmă împreună cu părinții.

Această temă actuală, este discutată frecvent și trezește, de obicei, nenumărate polemici. Unii părinți susțin, că atunci când dorm alături de copil, devin mai apropiați. Alții consideră, că nu este necesar să doarmă împreună, deoarece bebelușul ar putea să se obișnuiască și apoi să se teamă să doarmă singur. Alții, în genere, nu admit acest lucru, deoarece, în opinia lor, poate fi periculos. Să vedem, în continuare, care este părerea pediatrilor.

Avantajele și dezavantajele somnului împreună cu părinții

1. Comoditatea și stabilirea unei legături psihologice puternice. Mama este alături de copil, îl poate mângâia și liniști atunci când plânge.

2. Neigienic. Fiecare persoană are propria sa microfloră. Când copilul se află în patul părinților, el poate dobândi o microfloră atipică pentru el, care ar putea fi chiar periculoasă.

3. Nu se află în siguranță. Când dormim, ne întoarcem de pe o parte pe alta. Mamele consideră că sunt foarte atente, dar uneori, fiind foarte obosite, pot cădea într-un somn profund care ar putea fi foarte periculos pentru copil.

4. Lipsa independenței. Cu cât mai puțin se va afla în patul părinților, cu atât va fi mai independent.

Până la ce vârstă copiii ar trebui să doarmă în pat cu mama lor

Dacă ați decis să dormiți alături de cel mic, vă interesează, probabil, când va trebui să-l mutați în patul lui.

Pediatrul Nils Bergman susține, că nu este necesar să vă grăbiți să faceți acest lucru. Doctorul consideră că bebelușii, care dorm alături de mama, stabilesc o relație mai strânsă cu ea și dorm mai bine. În timp ce separarea timpurie poate afecta negativ dezvoltarea creierului copilului, fapt care ar putea avea, în viitor, influențe negative asupra comportamentului copilului.

Pediatrul a studiat comportamentul a 16 copii. Doar 6 din ei au dormit liniștit fără părinți. Restul au fost mai stresați și agitați în timpul somnului. Potrivit medicului acest lucru va avea efecte negative asupra dezvoltării creierului și va favoriza un comportament negativ pe măsură ce copilul va crește.

Concluzia la care s-a ajuns este următoarea: copiii ar trebui să doarmă împreună cu părinții lor până la vârsta de trei ani.

Sunteți de acord cu această părere? Când ați decis să dormiți separat? Împărtășiți-vă experiența proprie, ar poate fi utilă!