Un loc unic, unde oamenii trăiesc până la 160 de ani și aproape că nu se îmbolnăvesc

La granița dintre India și Pakistan există un loc care este numit „Oaza tinereții”. Localnicii aproape că nu se îmbolnăvesc și arată mereu tineri. Acest loc se află în valea râului Hunza.

Poporul din Hunza nu cunoaște ce este cancerul sau bolile de inimă. Locuitorii acestor meleaguri sunt cei mai longevivi.

Secretul longevității lor a rămas până astăzi un mister pentru cercetători.

Condițiile de viață ale acestui popor sunt destul de severe, deoarece Valea Fericirii este situată la nordul Indiei în munții Himalaya, pe malul râului Hunza.

Locuitorii din valea Hunza, spre deosebire de popoarele vecine, la exterior se aseamănă foarte mult cu europenii.

Legenda ne spune că acest stat montan mic a fost luat ostatic de către soldații armatei lui Alexandru Macedon în timpul călătoriei sale în India.

Ei vorbesc în limba lor proprie Burushaski, înrudirea căreia încă nu a fost stabilită cu nici o limbă din lume. Deși aici mulți cunosc limba urdă și engleză.

Hunzii se scaldă în apele reci ca gheața când afară sunt minus 15°C, până la 100 de ani se joacă în diferite jocuri active, femeile de 40 de ani arată ca adolescentele, iar la 60 de ani sunt suple și fermecătoare, la vârsta de 65 de ani pot încă naște copii.

Vara ei consumă fructe și legume crude, iarna caise uscate la soare și cereale, brânză de capră.

Iată un lucru interesant: în timpul primăverii care durează 4 luni, când încă fructele nu s-au copt, ei practic nu mănâncă nimic și beau doar o dată pe zi o băutură din caise uscate. Acest tip de post este ridicat la nivel de cult și este respectat cu strictețe.

Medicul suedez MakKarrison, care a descris primul Valea Fericirii, a subliniat că consumul de proteine este sub limită sau dacă poate fi în general numită limită.

Valoarea calorică zilnică este în mediu de 1933 kcal și include 50 g de proteine, 36 g de grăsimi și 365 g carbohidrați.

În 1984 s-a întâmplat un caz interesant: unul dintre hunzi numit Said Abdul Mobud a sosit în aeroportul londonez Heathrow. Angajații serviciului de migrație au fost foarte confuzi, atunci când el le-a prezentat pașaportul.

Conform documentului, bărbatul s-a născut în 1823 și el a împlinit 160 de ani.

Mulla care îl însoțea pe Mobud a menționat că el este considerat sfânt în țara Hunza care este cunoscută pentru longevitatea ei. Mobud are o stare de sănătate perfectă, este conștient, rațional și are o memorie bună. Începând cu 1850 el ține minte foarte bine toate evenimentele!

Iată un adevărat paradox!

error: Content is protected !!