Acest grădinar ne sugerează câteva trucuri simple pentru a scăpa de buruieni. Ieftin și eficient!

Fiecare grădinar își dorește o grădină îngrijită. De la începutul primăverii până toamna târziu cele mai mari bătăi de cap ni le dau buruienile. Practic din cauza lor nici grădina nu are un aspect frumos și nici plantele nu cresc sănătos. De aceea v-am pregătit o listă de trucuri care vă vor ajuta să scăpați de ele pentru totdeauna. Acestea sunt inofensive și ieftine.

1. Apă fierbinte

Dacă aveți prea multe buruieni, atunci pur și simplu turnați peste ele apă clocotită. Veți observa cum se topesc văzând cu ochii. Vor dispărea ca prin minune.

2. Alcool

Unii adulți savurează această băutură, nu însă și buruienile. Vodka și buruienile nu se împacă deloc.

Turnați într-un recipient cu pulverizator 30 ml de vodkă, câteva picături de detergent de vase și 2 pahare de apă. Pulverizați peste buruieni. Alcoolul distruge stratul protector al frunzelor și ele sunt arse direct de soare.

Notă. Acest truc este eficient doar pentru buruienile care cresc la lumina directă a soarelui.

3. Mulci

Întrucât buruienile au nevoie de lumină, acoperindu-le cu mulci ele vor pieri! Aveți nevoie de un strat de mulci de aproximativ 2 cm. Fiți atenți să nu acoperiți și plantele necesare.

4. Prevenirea este importantă

Glutenul de porumb îndeplinește două funcții: previne creșterea buruienilor și asigură plantelor suficient azot pentru creștere.

Această metodă nu funcționează în cazul buruienilor deja crescute. Dacă veți aplica din timp glutenul, atunci este un remediu excelent pentru a preveni apariția buruienilor.

5. Soluție sărată

Dacă aveți buruieni, noi avem o soluție (sărată)! Amestecați un pahar de sare cu două pahare de apă și dați în clocot. Apoi turnați soluția peste buruieni. Sare deshidratează plantele și ele pier.

6. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se folosește nu doar în bucătărie, dar și în grădină. Dacă aveți căi de acces pavate, atunci cu siguranță mai apar și buruieni printre plăci.

Folosiți bicarbonatul de sodiu. Aplicați-l pe locurile de unde cresc buruienile și în curând ele vor dispărea.

7. Lipsă de lumină

Dacă în curtea dvs. cresc buruieni nu prea înalte, atunci folosiți ziarele. Trebuie doar să acoperiți buruienile cu ziare, lipsa de lumină le va face să dispară.

Mai mult, dacă veți acoperi ziarul cu mulci, veți preveni apariția altor buruieni noi. Totodată, ziarele se descompun ușor și vor fi un îngrășământ suplimentar pentru sol.

8. Oțet

Păpădiile pot face curtea mai drăguță, însă nu sunt binevenite printre plantele necesare. Veți putea scăpa de ele dacă le veți pulveriza cu oțet alb.

9. Săpun

Dacă curtea sau grădina este plină de buruieni, aveți nevoie de acest truc. Turnați într-un pulverizator 5 linguri de săpun lichid și 4 pahare de apă și agitați. Pulverizați peste buruieni, iar soarele și săpunul își vor face efectul.

10. O metodă veche

Buruienile nu vor supraviețui sub presiunea unui tricou vechi. Faceți umbră și toate problemele se vor rezolva. Trebuie doar să verificați starea tricoului dacă nu este necesar să-l schimbați.

Utilizând aceste metode vom avea un mediu înconjurător mult mai sănătos!