Un ghid care determină cum ar putea arăta viitorul tău copil

V-ați gândit vreodată la cum va arăta copilul pe care îl așteptați? Știința contemporană ar putea da un răspuns probabilistic.

Evident nimeni nu poate genera o imagine exactă a viitorului copil, dar trăsăturile fizice generale pe care el le va moșteni sunt destul de ușor de identificat.

Acest lucru e posibil datorită clasificării genelor în dominante și recisive, cele din urmă putându-se manifesta doar în lipsa genelor dominante.

1. Acest mic ghid ar putea fi precursorul viitoare predicții genetice. Destul de curând va fi posibilă generarea computerizată a imaginii viitorului copil în baza ADN’ului părinților.

2. Dar până atunci ghidul de față este o alternativă destul de bună. Printre caracterele dominante se numără: pielea închisă, părul și ochii de culori închise, nasul mare, buzele voluptoase și maxilarul pronunțat.

3. Genele recisive sunt ușor de “dominat”, deci se manifestă mult mai rar. Printre caracterele recisive se numără părul blond sau roșcat, părul drept, ochii albaștri sau cenușii, pielea deschisă și stângăcia.

4. Cea mai sigură cale de a determina caracteristicile fizice ale viitorului copil este să comparați trăsăturile dvs. cu cele ale soțului/soției. Bineînțeles există și factori care complică această ecuație, dar pentru o primă impresie acesta e un truc destul de bun.

5. Deși genele recisive tind să piardă lupta genetică, ele totuși se pot manifesta chiar dacă la ambii părinți sunt caractere dominante.

6. Acest fenomen este descris cât se poate de clar în imaginea de mai sus. Caracterele recisive pot “dispărea”, ca să se manifeste din nou după câteva generații.

7. Bineînțeles aceste variabile semnifică faptul că nici o predicție nu poate fi exactă 100%. Dar până la urmă fără o mică doză de mister și suspans totul ar fi fost prea plictisitor.

8. În imaginea de mai jos puteți vedea ce culoare a ochilor ar putea avea viitorul copil în funcție de culoarea ochilor părinților. E curios că în cazul în care ambii părinții au caractere recisive (ochi albaștri), predicția este foarte exactă, spre deosebire de situația în care ambii părinți au caractere dominante (ochi căprui).