Un fermier a găsit niște ouă negre destul de ciudate. A rămas foarte impresionat când a văzut ce a ieșit din ele!

Există foarte multe animale de culoare neagră, însă o specie de găini a atras recent atenția tuturor! Aceste păsări domestice sunt complet negre și ies din ouă de culoare negră, în plus, sunt considerate foarte rare iar carnea lor este mult mai bună la gust decât carnea unei găini obișnuite.

Rasa, numita Ayam Cemani, arată astfel din cauza unei anomalii numită fibromelanoză. Afecțiunea face ca pigmentul de culoare neagră să se regăsească în cantități excesive în țesuturile pasării, de la pene până la oase, încă de la stadiul de embrion. Aceste găini poartă numele unui oraș din Java, Cemani, și rasa este, de fapt, rezultatul unui experiment genetic.

Aceste păsări sunt extrem de scumpe, ajungând chiar și la 5 000 de dolari.

Probabil că ați văzut găini cu pene negre. Dar ați văzut vreodată vreun pui negru, negru?

Vă propunem, în continuare, să vedeți cum arată acești pui și găini complet negri.

Găinile din rasa Ayam Chemaani sunt complet negri, inclusiv penele, pielea, ciocul, ghearele și chiar carnea și organele interne.

Sunt frumoase, nu?

Anterior aceste găini se vindeau, în Statele Unite, cu 2 500 de dolari.

Ouăle lor sunt tot negre. Cu toate acestea zvonul precum că sângele acestor găini este negru, este unul fals.

Ayam Chemani a fost adusă pentru prima dată în Europa în anii 1990. În țara lor de origine, Indonezia, se consideră că aceste găini au niște proprietăți „mistice”, dar aceste presupuneri nu ar trebui luate în serios.

Vă rugăm să distribuiți acest articol ca să-l citească și prietenii Dumneavoastră care vor fi, de asemenea, interesați să afle informații despre această rasă uimitoare de găini!

error: Content is protected !!