Un eșec total: Top 5 coafuri ce îmbătrânesc!

Fiecare femeie vrea să rămână frumoasă și atractivă la orice vârstă. Multe dintre ele efectuează proceduri de cosmetologie inovatoare, aleg haine moderne și elegante, dar, până în fine, aspectul general nu poate fi numit complet și întinerit.

Care ar fi cauza? Coafura! Da, așa este. Anume ea adaugă nota finală imaginii! O coafură interesantă și la modă va înfrumuseța și reîmprospăta orice femeie, dar cea ce îmbătrânește poate doar adăuga niște ani în plus și va reduce eforturile la minim.

Drag cititor, astăzi, vă vom spune despre 5 coafuri, care vizual doar îmbătrânesc orice femeie și nicidecum nu le va adăuga frumusețe și atractivitate. Principalul, este să le memorați și să le evitați atunci când mergeți la coafor!

Coafura #1: Părul lăsat pe spate.

Părul lăsat pe spate poate fi numit, pe bună dreptate, cea mai populară coafură la femei. Dar, nu toată lumea știe că nu se potrivește tuturor. De regulă, odată cu vârsta, părul devine mai subțire, mai obosit și mai rar. Acest lucru nu numai că urăște grav aspectul femeii, ci și îi adaugă vizual câțiva ani.

Când firele părului sunt prea lungi, încep să piardă din volum. Evident că arată mai neglijent și urât. Mai mult, părul începe să se murdărească mai repede și despre prospețime nu mai vorbim.

Rar când femeilor cu vârsta de peste 40-50 de ani li se potrivește părul lung lăsat pe spate. E un motiv pentru care merită totuși să alegeți un stil și o tunsoare într-o versiune mai scurtă. O tunsoare de tip Carre, Bob-Carre sau ceva de asimetric sunt ideale. Deci, să nu vă fie frică să experimentați cu părul.

Coafura #2: Coc neted. 

O astfel de coafură, chiar fără prejudicii poate fi numită versiunea preferată a profesoarelor. Nu numai că face ca orice femeie să pară mai în vârstă, dar îi oferă și un aspect comic. Părul adunat într-un coc cu șuvițele netede în față arată că femeia adoră stilul vechi și urăște orice schimbare. În plus, această coafură este complet lipsită de feminitate, seducție, atractivitate și frumusețe. Arată destul de greoi, masiv și cam ciudat.

Dacă totuși vă plac coafurile cu coc, nu trebuie să renunțați complet la ele! Este suficient doar să le modernizați  puțin. Vă puteți pur și simplu aduna părul într-un coc neglijent, lăsând niște fire pe lateral ușor buclate. Toate acestea vor ajuta la crearea unei imagini romantice și actuale, fără o notă de retro învechit.

Coafura #3: Fleece

Efectuarea unei coafuri cu fleece, deja și-a îndeplinit scopul în anii ’90. Dar și astăzi sunt multe femei care nu neglijează un astfel de stil. Totuși este mai bine să refuzați această idee.

În primul rând, părul-fleece, chiar vă face să arătați foarte demodată. În al doilea rând, transformă părul în ceva de genul unui cuib de pasăre. În al treilea rând, un fleece strică incredibil părul, transformând-ul frumos într-un burete dur cu vârfuri despicate. Desigur, cu excepția coafurilor bufante, realizate de profesionali.

Deci, pentru un aspect frumos și armonios, este mai bine să apelați la un adevărat maestru de stil. În plus, fleece este, mai degrabă, o coafură pentru un eveniment solemn, ci nu pentru fiecare zi. Deci, dacă nu doriți să vă îmbătrâniți cu câțiva ani în plus, e mai bine să fiți extrem de atente cu coafurile de acest gen.

Coafura #4: Cosiță

Cosițele într-adevăr arată foarte drăguț și feminin. Dar, acest lucru se aplică doar fetelor tinere, ce nu au depășit vârsta de 35 ani.

Cu cât vârsta este mai mare, cu atât cosițele devin mai nepotrivite. Totul ține de calitatea părului: arată prost și el, odată cu vârsta. Firele de păr devin mai subțiri, pierd din volum, strălucire, rezistență și sunt mult mai rare. Cosițele, mai degrabă vor semăna cu niște cozi de șobolani decât cu un stil chic.

De aceea, după ce ați trecut pragul de 35 ani, e mai bine să nu vă potriviți la tendințele modei pentru tineret și să renunțați la cosițe, în special pentru cele simple, care sunt lipsite de volumul necesar. Nu le faceți, deoarece nu vor arăta bine și doar vă vor adăuga niște anișori în plus. Dar pentru coafurile de seară, în calitate de decor, micile cosițe cu detalii voluminoase vor arăta foarte frumos.

Coafura #5: Tunsoare ultra scurtă.

Tunsorile prea scurte nu sunt potrivite pentru toate femeile. Chiar multor doamne le va adăuga și niște ani în plus.

În primul rând, o tunsoare scurtă elimină semnificativ din volumul părului, transformând un oval rotund sau dreptunghiular într-o bilă disproporționată.

În al doilea rând, o astfel de tunsoare subliniază doar imperfecțiunile feței (nas mare, obraji plinuți, bărbie proeminentă, frunte înaltă sau joasă) sau modificările pielii legate de vârstă. Deci, atunci când alegeți o tunsoare scurtă, trebuie să vă consultați cu un stilist profesionist și să alegeți exact tunsoarea care vă va înfrumuseța și întineri, ci invers.

Să fiți frumoase mereu, deoarece meritați!