Un complex de vitamine foarte eficient pentru orhidee! După 10 zile au apărut muguri floriferi la 5 dintre florile mele…

Orhideea este o plantă tropicală uimitoare, care însă și-a găsit loc pe pervazurile multor case și în țara noastră. E curios că în locurile sale de origine, orhideea crește practic pe scoarța reliefată a copacilor, din contul cărora se și hrănește. Dar în condiții casnice frumoasa tropicală cu timpul nu mai are de unde să ia substanțele nutritive necesare, căci substratul de lemn le pierde treptat.

Iată motivul pentru care orhideea trebuie fertilizată periodic cu vitamine și microelemente. Pentru a vă putea bucura de o înflorire cât mai lungă a florilor preferate, vă prezentăm rețeta unui fertilizator special.

Dar înainte de a trece nemijlocit la fertilizare, trebuie să cunoașteți câteva principii de bază ale acestui proces:

1. Pentru început sistemul de rădăcini al florii trebuie înmuiat în apă de temperatura camerei. Acest pas e important pentru a evita iritarea ulterioară a rădăcinilor.

2. Atenție! Fertilizarea în exces poate duce la moartea plantei, de aceea trebuie atrasă o atenție deosebită la doza corectă.

3. Înainte de a prepara fertilizatorul propriu-zis, apa trebuie filtrată și încălzită puțin, astfel încât să fie un pic mai caldă decât temperatura camerei.

4. Orhideea trebuie cufundată foarte lent în soluție, având grijă ca substratul să nu cadă din ghiveci.

Fertilizator pentru orhidee

Acum puteți începe să preparați “cocktailul” de vitamine pentru orhidee. La 3 litri de apă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

  • 4 pastile de acid succinic
  • 1 fiolă de glucoză
  • 1 fiolă de vitamina B1
  • 1 fiolă de vitamina РР
  • 1 fiolă de vitamina С
  • 1 fiolă de vitamina В6
  • 1 fiolă de vitamina С
  • 1 fiolă de vitamina В12
  • 8 picături de stimulator Epin

Mod de preparare

1. Pentru început încălziți apa și dizolvați în ea pastilele de acid succinic.

2. Apoi adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați bine.

Acest fertilizator trebuie folosit după fiecare 3-4 udări cu apă simplă. Făcând asta în mod regulat, după o singură lună veți obține o înflorire incredibil de bogată.

Dar dvs. cum fertilizați orhideele? Împărtășiți-ne experiența dvs. în comentarii!