Un brad de excepție! De cel natural mi-e milă, unul artificial nu este pe placul meu, însă aici sunt atâtea modele…

Afară ninge mărunt și nicidecum nu pot să-mi adun gândurile și să mă pun pe lucru. Îmi doresc să-l opresc pe omul ce curăță zăpada, îmi doresc să fie zăpadă cât mai multă, pretutindeni, pe străzi, pe copaci, pe acoperișuri. În loc de rutina zilnică, îmi doresc să decorez bradul și să mănânc portocale! Îmi doresc să fie sărbătoare!

Cât de repede reușesc aceste lucruri mărunte să te binedispună. Ador sărbătorile de iarnă însă mi-e tare trist să vă piețele pline de brazi. Brazi tineri care miros a pădure, zăpadă și sărbătoare! Însă doar gândul la ceea ce se întâmplă cu acești brazi după ce trec sărbătorile de iarnă nu mă lasă să cumpăr nici măcar o crenguță…

În prezent există o mulțime de modalități de a-ți decora casa în ajun de sărbători. Pomi foarte accesibili, din fetru sau carton, pânză sau stofă, sfoară, cutii, crengi, etc. Șezătorile de acasă în timpul cărora poți crea obiecte de neprețuit, consolidează familia, iar rezultatele te pot face să te simți mândru de tine!

Brazi lucrați manual

În acest material, am pregătit pentru tine o selecție de idei cum să-ți confecționezi un pom decorativ cu propriile mâni. La sigur, îți vor fi pe plac, deoarece sunt foarte simplu de realizat, unde mai pui că nu necesită cheltuieli mari.

Încearcă să pui în aplicare măcar una din aceste idei și, cu siguranță, sărbătorile vor fi și mai frumoase!

Modele alternative de brazi pe perete

1. Din aplicații

Foarfece, butoane, lipici – acestea sunt toate materialele de care ai nevoie. Decupează mulți fulgi de nea, cercuri colorate și lipește-le e perete sau pe geam. Incredibil de simplu și frumos!

2. Din fotografii de familie

Alege cele mai importante momente imortalizate în fotografii și agață-le pe perete în forma unui brad. Asta e tot, un proiect foarte frumos și cu semnificație sentimentală!

3. Din fire sau sfori

Fixează firul sau sfoara, în colțuri și în partea de sus, cu butoane sau cleme rezistente, apoi decorează-l cu jucării ușoare.

4. Din ghirlande electrice

Dacă în loc de sfoară, vei utiliza o ghirlandă cu luminițe, atunci spre seară vei putea să-ți luminezi casa și să o umpli de feerie și frumusețe. Buna dispoziție este garantată!

5. Din crenguțe de brad

Acest model are două avantaje importante – casa este cuprinsă de miros de brad, dar totodată nu este nevoie să tai nici un brad din pădure.

6. Din bucăți de vreascuri

Prinde vreascuri de diferite de dimensiuni cu ajutorul unui fir pentru pescuit sau o sfoară. Apoi decorează compoziția cu jucării strălucitoare și ghirlande!

7. Din contururi

Lipește conturul unui brad pe perete, folosind scotch colorat, hârtie sau vopsea. Poate fi decorat cu aplicații.

8. Rafturi în formă de brad

Plasează niște rafturi noi pe un perete liber sau poți să meșterești niște rafturi detașabile, pe care să le folosești doar în perioada sărbătorilor de iarnă.

9. Din globuri

Fixează cu ajutorul unor butoane globuri pe perete în formă de brad, adaugă ghirlande și sclipici. De asemenea, poți agăța de tavan globuri, folosind fire de diferite dimensiuni, așa încât să obții un brad 3D. Va arăta extraordinar!

10. Brazi pictați

Pictează pe perete un brad mare, eventual împreună cu copii. Poate nu va fi ideal, însă, cu siguranță, copiilor le va plăcea mult. De asemenea, poți confecționa un brăduț din formele conturate și decupate ale mânuțelor copiilor. Un decor potrivit pentru camera copiilor.

11. Din fetru

Fetrul este un material practic și foarte accesibil. Din el se poate confecționa o decorațiune minunată și, totodată, o jucărie captivantă pentru copii. Confecționează un brad mare dintr-o coală de fetru sau din trei triunghiuri. Coase pe el nasturi sau ”arici”, de care copilașul va prinde jucării, la rândul lor, meșterite din acest material.

Brăduți decorativi

Acești mici brazi vor decora frumos orice interior. De asemenea, pot fi oferiți în dar celor dragi cu ocazia sărbătorilor.

1. Brazi conici din fire

Firul de iută sau in se trece prin lipici din belșug și apoi se înfășoară strâns pe un con de carton. Se lasă să se usuce bine și apoi se decorează cu mărgele mici, paiete, cristale și jucării minuscule.

2. Din panglici

Dacă vei decora un con din hârtie sau polistiren cu bucăți de panglică de diferite culori, vei obține un brad colorat și neobișnuit.

3. Din conuri de brad

Materialele naturale sunt mereu o idee bună. Nu uita să strângi câteva, atunci când mergi la plimbare prin parc.

4. Din carton

Nu arunca niciodată cutiile mari și mici de carton. Uite ce proiect interesant poți realiza!

5. Din colțurile cutiilor

Dacă vei lipi colțurile de la câteva cutii unul peste altul, vei obține o compoziție extrem de interesantă! Decorează-o cu aplicații, elemente decorative și luminițe!

6. Brăduț 3D

Pune două machete ale bradului în cruce, după modelul prezentat în imagine. În calitate de material poate fi folosit cartonul, hârtia și plasticul.

7. Fibre de sisal

Poți realiza lucrări minunate folosind acest material!

8. Din paste

Este o idee excelentă de activitate împreună cu copiii. Iar dacă vei vopsi lucrarea gata realizată cu un spray sclipitor, atunci cu siguranță vei obține un brad special.

9. Din bucăți de hârtie și panglici

Poți folosi chiar și resturile de la alte proiecte handmade.

10. Din stofe și dantele

11. Din nasturi

Un brăduț multicolor poate fi realizat din nasturi, de asemenea, poate fi realizat în forma unei cărți poștale, unui panou sau chiar sub formă unei decorațiuni topiary.

12. Din bomboane

Dacă vei lipi bomboanele pe o sticlă de vin spumant, și nu pe un con de hârtie, atunci vei realiza o lucrare tocmai potrivită pentru a fi oferită drept cadou!

Confecționarea decorațiunilor handmade pentru sărbătorile de iarnă poate deveni o alternativă mult mai interesantă decât privitul televizorului. Chiar și cel mai mic brad confecționat din hârtie poate să te binedispună! Care sunt ocupațiile tale preferate în așteptarea sărbătorilor de iarnă?