Un aspect impecabil: stil minimalist pentru doamnele de 40-50-60 ani

Stilul minimalist este elegant și rafinat. Secretul principal al acestui stil este că se potrivește doar femeilor peste 35-40 de ani. Tinerele nu au suficientă experiență pentru a pune în valoare minimalismul vestimentar, pe când doamnele de 40-50-60 de ani știu cum să valorifice acest stil. Îmbrăcând-se simplu își pun în evidență personalitatea.

Particularitățile stilului minimalist

Tendințele moderne ale minimalismului au la bază stilul și formele clasice, ținutele sunt mult mai originale.

Liniile drepte, simplitatea croielilor, combinația culorilor și desenele minime sunt caracteristicele cheie ale acestui stil. Ținutele de zi nu trebuie să fie foarte provocatoare. Lipsa imprimeurilor și accesoriilor decorative sunt trăsături specifice stilului.

Stilul minimalist permite asimetria și pliurile. Cel mai frecvent aceste croieli se întâlnesc la rochiile de seară, topuri și bluze.

Atât fustele midi sau maxi, cât și paltoanele pot fi cu falduri sau detalii drapate. Sacourile, paltoanele și jachetele în stil minimalist presupun lipsa gulerului. De asemenea toate detaliile sunt funcționale: buzunare, nasturi (chiar și foarte mari), fermoare etc.

Hainele în stil minimalist de cele mai dese ori se cos din stofe netede, moi, plăcute la atingere și fără relief. Doar în cazul puloverelor tricotate sau cardiganelor se admite relieful. Stilului minimalist îi sunt străine țesăturile și stofele strălucitoare, doar pentru ținutele de seară este admisă catifeaua.

Culorile sunt cele care identifică și deosebesc acest stil de altele. Gama cromatică este destul de variată: de la tonuri neutre până la nuanțe aprinse și pronunțate și cele pastelate. Esențial este ca ținuta să fie doar din 2 culori. De regulă, acestea sunt culori acromatice (negru, alb sau gri).

Accesoriile minimaliste sunt foarte simple ca formă și multifuncționale ca design. Curelele, gențile pătrate, dreptunghiulare sau trapez, încălțămintea clasică, toate sunt caracteristice stilului minimalist. Bijuteriile nu se poartă aproape deloc. Doar ținutele de seară pot fi completate cu 1-2 bijuterii laconice, de dorit din metale prețioase.

Cum diversificăm ținutele minimaliste în funcție de vârstă?

Unei doamne de 40 de ani i se potrivește perfect o garderobă în stil minimalist. Dar o atenție deosebită merită să acordați culorilor și combinațiilor. Oriunde ați merge, completați ținuta dvs. cu o culoare pronunțată. Combinația nuanțelor neutre este plictisitoare și nu arată deloc bine pe doamnele de 40-50 de ani. Dar cu un aspect total look, într-o culoare aprinsă puteți experimenta atât în cazul unei ținute de seară, cât și pentru o întâlnire neformală.

Curentul minimalist nu admite combinația dintre culorile aprinse. De aceea doamnele de 40-50 de ani trebuie să combine culorile care sunt apropiate în cercului lui Itten. De exemplu: galben+oranj, verde+albastru, violet+albastru etc.

Particularitățile stilului minimalist pentru doamnele 60+ sunt diferite. După 60 de ani este bine să renunțați la culorile foarte aprinse în favoarea culorilor pastelate. Culorile aprinse și pronunțate sunt admise doar dacă purtați haine monocromatice. Ținutele doar în culori neutre sunt foarte utile, actuale și potrivite.

Particularitățile stilului minimalist pentru doamnele 60+ sunt diferite. După 60 de ani este bine să renunțați la culorile foarte aprinse în favoarea culorilor pastelate. Culorile aprinse și pronunțate sunt admise doar dacă purtați haine monocromatice. Ținutele doar în culori neutre sunt foarte utile, actuale și potrivite.

Seturile minimaliste pentru femeile 60+ pot fi diversificate prin accesorii sau bijuterii simple. Puteți opta pentru pietrele semi prețioase.

Minimalismul presupune renunțarea la desene, croieli complicate, detalii și decorarea hainelor. Acest stil evidențiază personalitatea femeii, și nu elementele decorative, care inevitabil atrag privirea. Unora nu le place această abordare simplă și modestă, dar adeptele acestui curent, de regulă, nu-și schimbă viziunile și consideră că femeia este cea care pune în valoare rochia și nu invers.