Tunsori în cascadă pentru părul mediu la modă în 2020

Tunsorile în cascadă sunt cele mai versatile. Acestea pot fi realizate atât pe părul scurt cât și pe cel lung, se potrivesc oricui, pot ascunde micile imperfecțiuni. Pot face adevărate minuni, transformând părul subțire în unul voluminos, pe cel rebel în unul ascultător și bine aranjat.

Indiferent, dacă aveți părul drept, ondulat sau neascultător, puteți opta, fără frică, pentru tunsoarea în cascadă. Nu se recomandă să alegeți această tunsoare numai în cazul în care aveți părul foarte creț, deoarece părul nu se va aranja prea bine. Chiar dacă există o metodică generală, fiecare frizer va interpreta cascada în felul său, ceea ce înseamnă că ar trebui să-i explicați coaforului cum vedeți Dumneavoastră tunsoarea perfectă. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți părul de lungime medie: până la umeri sau și mai scurt.

Scări.

Toate tunsurile în scări, inclusiv cascada, au mai multe straturi. Trebuie remarcat faptul că, în funcție de forma feței și de dorințele Dumneavoastră, cascada poate începe de la ceafă sau de mai jos. În primul exemplu este important să nu fie tăiată prea mult prima scară, deoarece riscați să obțineți o tunsoare demodată. Pentru a vă alungi vizual fața, lungimea optimă a primei scări ar trebui să fie la nivelul bărbiei sau sau puțin mai sus. Dacă doriți mai mult volum, puteți lăsa partea superioară să se termine la nivelul urechilor, dar nu mai sus. Numărul de scări poate varia. Pentru a obține niște tunsori elegante ar trebui să vă limitați la trei sau la patru scări. Dacă veți face mai multe, părul va părea mai subțire și veți obține o tunsoare ridicolă.

Modelarea ovalului feței. 

Așa cum am menționat deja, cascada ajută la modelarea formei feței datorită scărilor. Dacă aveți o față rotundă, atunci scara poate fi pornită de mai jos, dacă este foarte slabă, puteți porni de mai sus, creând astfel volum. Cascada arată grozav cu breton. Alegeți un breton de grosime medie sau unul oblic care se transformă ușor în tunsoare. Evitați bretonul scurt sau prea lung. Acestea vor afecta nu doar cascada, ci și imaginea Dumneavoastră, transformând o tunsoare elegantă într-o versiune artizanală.

Prelucrarea vârfurilor.

Tunsoarea în cascadă presupune că părul, spre vârfuri, se va ondula puțin, creându-se astfel volum și evidențiind forma tunsorii. Pentru aceasta vârfurile vor fi prelucrate și subțiate. Pe de o parte acesta este un dezavantaj, deoarece, în acest caz, vârfurile necesită o îngrijire mai specială, deoarece se usucă. Dar pe de altă parte, acest lucru vă va permite să tăiați părul deteriorat și să faceți primul pas spre un păr sănătos și frumos.

Vopsirea.

Tunsoarea în cascada se pune în evidență cel mai bine cu ajutorul șuvițelor mai deschise pe care trebuie să le uniformizați cu tonul de bază. Astfel de colorare vă va ajuta la crearea unui stil elegant și expresiv, precum și la creșterea vizuală a volumului, care va fi un mare avantaj dacă aveți părul subțire și moale. Datorită scărilor, tunsoarea în cascadă arată spectaculos cu toate tipurile de colorare: ombre, shatush, etc. Anume tranziția de la o culoare la alta va pune în evidență tunsoarea. Dacă nu sunteți adepta mai multor culori, optați pentru o singură culoare. Utilizați tonurile naturale, evitând blondul cenușiu, roșu neon sau negru.

Cum se aranjează.

Puteți încerca mai multe tipuri de aranjare. În primul rând vă puteți îndrepta părul. Indiferent de instrumentul pe care îl alegeți, întoarceți ușor vârfurile spre interior, pentru ca acesta să nu stea în direcții diferite. Tunsoarea în cascadă arată cel mai bine dacă vă veți ondula părul. Pentru a găsi produse de styling de calitate, mergeți la magazinele care oferă produse profesionale, consultați-vă cu coaforul Dumneavoastră și fiți sigure că veți putea crea niște bucle extraordinare și veți arăta minunat.

Versatilă și frumoasă, tunsoarea în cascadă nu o va lăsa indiferentă nici pe cea mai pretențioasă fashionistă. Datorită tuturor avantajelor sale și a capacității de a modela forma feței, această tunsoare a devenit preferata multor doamne și domnișoare.