Tunsoare carre graduată pentru păr scurt și mediu: 16 idei elegante

Schimbarea tunsorii poate nu numai să ne schimbe și să ne armonizeze ținuta, ci și să îmbunătățească starea noastră psihologică.

O soluție foarte interesantă în acest sens este tunsoarea carre graduată. Articolul nostru de astăzi vine să vă ajute să alegeți cele mai reușite modele pentru păr scurt și mediu.

Tunsoare carre graduată: atuuri și neajunsuri

Pentru a face o alegere cât se poate de bună ar fi bine să cunoaștem toate minusurile acestei tunsori. Primul dintre acestea e faptul că un carre graduat de calitate poate fi făcut doar de un specialist bun. În plus tunsoarea are nevoie de o îngrijire minuțioasă și de înnoiri periodice.

Această tunsoare arată cel mai bine în cazul unui păr drept sau ușor ondulat. Cârlionții, în schimb, pot strica tot farmecul tunsorii.

Ca bază se folosește carre clasic, iar linia inferioară a părului se face graduată. În acest fel se obține o textură neobișnuită și deosebit de elegantă.

Chiar dacă la bază este o tunsoare clasică, graduarea creează un efect unic și irepetabil pentru fiecare tunsoare în parte.

De asemenea ați putea discuta cu frizerul dvs. crearea unui eventual volum suplimentar în zona pomeților, la ceafă sau în vârf.

Exemple de tunsoare carre graduată

Această tunsoare e considerată alegere ideală pentru unul din cele mai actuale stiluri, tom boy. Ea este perfectă pentru doamnele și domnișoarele firave și gingașe, iar densitatea părului nu are nici o influență negativă asupra rezultatului final.

Cel mai important este să asigurați o distribuție armonioasă a accentelor. Această tunsoare deschide complet ceafa, unde linia inferioară se face graduată.

Totodată șuvițele laterale pot fi lăsate complet drepte, căci însăși factura tunsorii pune un accent elegant pe gât și ovalul feței.

Tehnica de realizare a tunsorii carre graduat pentru păr scurt

În orice situație importantă este tehnica prelucrării vârfurilor șuvițelor. O stratificare elegantă poate fi obținută atât cu ajutorul foarfecelor, cât și folosind lama.

O soluție și mai neobișnuită este un carre care îmbină mai multe tehnici la un loc, cum ar fi scărițele și șuvițele filate.

Aranjarea tunsorii carre graduat pentru păr scurt

De fapt această tunsoare este foarte ușor de aranjat, singura condiție este să aveți grijă mereu de aspectul și curățenia părului. Crearea unui “haos artistic” în vârful capului este o opțiune foarte populară, precum și îmbinarea mai multor stiluri de aranjare a părului.

Ca și în cazul multor tunsori la modă astăzi, cele mai indicate culori pentru carre graduat sunt cele stridente. Atât pentru blonde, cât și pentru brunete cele mai potrivite nuanțe sunt cele reci și chiar metalice.

Tunsoare carre graduată alungită

Una din cele mai elegante variante ale acestei tunsori este pentru păr mediu, căci permite crearea unei siluete foarte originale.

Astăzi sunt populare mai multe modele de carre graduat alungit, astfel încât orice doamnă și domnișoară poate găsi din această gamă ceea ce i se potrivește cel mai bine.

De asemenea poate fi creat un efect de contrast, lăsând șuvițele laterale ceva mai lungi alături de cele scurte de la ceafă. Această variantă arată bine atât în cazul părului drept și neted, cât și în cazul unei ușoare ondulații.