Fiecare fermier vrea să cultive castraveți sănătoși și să aibă o recoltă cât mai târzie. Pentru a obține aceste rezultate trebuie să respectați anumite reguli de creștere a castraveților. Este foarte simplu, dacă faceți totul la timpul potrivit.
În acest articol fermierii mai experimentați vă recomandă câteva trucuri.
1. După udare, pământul trebuie puțin afânat. Această operațiune stimulează creșterea plantei. Nu afânați prea adânc, deoarece rădăcinile sunt aproape de suprafață.
2. Când apare a treia frunzuliță, planta se mușuroiește fără a atinge rădăcinile. Astfel apa se va absorbi mai repede și nu va rămâne la suprafață.
3. În timpul caniculei castraveții trebuie udați abundent. Apa trebuie să fie caldă pentru a nu dăuna rădăcinilor.
4. După apariția a frunzuliței a cincea, planta se ciupește. Drept urmare vor apărea lăstarii laterali. Pentru ciupire se folosește un cuțit ascuțit.
5. Alături de castraveți pot fi plantate gulii albe care îi vor proteja de vânt. Pe terenurile unde vânturile sunt mai puternice, castraveții pot fi plantați între rândurile de porumb.
6. Se recomandă mulcirea solului și aplicarea turbei Astfel, va fi stimulată creșterea plantelor.
7. Castraveții se culeg îndată ce s-au maturizat pentru a permite celor mai mici să crească. Castraveții se taie cu cuțitul pentru a nu rupe tulpina.
8. Pentru a preveni apariția acarienilor, trebuie umezit aerul. Pulverizați apă cât mai des pe frunzele plantelor.
9. În verile reci castraveți pot fi afectați de mucegai. Soluția este să udați plantele doar la rădăcină, iar frunzele să rămână uscate.
10. Dacă vremea se schimbă brusc castraveții pot fi amărui. În special în zilele foarte călduroase. Pentru a evita acest lucru, plantați soiuri mai rezistente la schimbul de temperaturi sau umbriți plantele.
În atenția fermierilor care colectează singuri semințe
Deseori castraveții au multe flori, dar recoltă nu este. În acest caz nu au fost colectate corect semințele. Castraveții se împart în feminini și masculini. Ei se deosebesc după formă. Bărbații au formă triunghiulară, iar femeile pătrată.
Dacă au fost plantate semințe de la un castravete masculin, atunci nu veți avea recoltă. Dacă este feminin veți avea mulți castraveți. Cum se determină genul? Tăiați din castravete câteva rondele. Dacă mijlocul este în formă de triunghi este masculin, dacă este pătrat – feminin. Castravetele din care se vor colecta semințe, se maturizează după 15-20 de săptămâni.
Uneori castraveții sunt foarte amari. Pentru a scăpa de această amărăciune trebuie să colectați semințe mai mult din partea din față, deoarece cea din spate este mai amară. iar următorii castraveți vor fi complet amari.
De asemenea, este important ca semințele să fie crescute ecologic și în pahare. Același soi de castraveți plantat direct în sol și același soi dar plantat în păhăruț au o recoltă diferită.