Câteva trucuri utile pe care trebuie să le cunoască fiecare grădinar

În fiecare an sperăm să obținem o recoltă bogată. În loc să se odihnească la umbră, grădinarii lucrează în grădină de dimineață până seara, luptă cu buruienile și cu dăunătorii. Din fericire există câteva recomandări care vă vor ușura munca.

1. Secretele unei grădini cu flori minunate.

O grădină cu flori frumoase și colorate este visul multor grădinari. Dacă observați că aspectul florilor lasă de dorit, folosiți cojile de banană ca îngrășământ. Le puteți congela pe parcursul anului, iar apoi să le mărunțiți sau să le adăugați în compost. Toți vecinii se vor minuna de trandafirii Dumneavoastră!

2. Semne pentru orientare. 

Pentru a avea mai multă roadă, trebuie să răsădiți plantele destul de aproape una de alta. Ca să vă orientați mai bine când le pliviți, puneți niște semne pe teren.

3. Dispozitiv pentru făcut găuri în pământ.

Un grădinar adevărat va măsura fiecare centimetru din grădina sa. Dar nu este neapărat să luați rigla atunci când plantați răsaduri. Realizați acest dispozitiv din niște dopuri de plută și cofraj pentru ouă. Afânați bine pământul și apoi presați-l cu acest cu dispozitiv. Rândurile vor fi perfecte!

4. Compoziții de flori originale realizate din buturugi.

Un copac bolnav și bătrân poate fi transformat într-un decor minunat. Nu pierdeți timp și efort pentru a dezrădăcina buturuga. Scoateți-i doar miezul și umpleți gaura cu pământ fertil. Plantați flori în acest ghiveci improvizat precum și în jurul lui.

5. Brățară din stofă pe care o puteți foloși în timp ce lucrați în grădină.

Grădinarii moderni au o problemă cu care nu se confruntau generațiile anterioare și anume să nu-și piardă telefonul mobil. Această brățară comodă, creată dintr-un ciorap vechi, vă va face să uitați de această grijă. Acum puteți fi mereu pe fir, să ascultați muzică sau o carte audio în timp ce lucrați în grădină.

6. Plantați flori și plante mirositoare în apropierea straturilor de legume. 

În primul rând o astfel de grădină arată foarte original. În al doilea rând mirosul puternic al unor flori și mirodenii îi va alunga pe unii dăunătorii ai legumelor. Pelinul, menta și gălbenelele sunt perfecte. Iar Condurul Doamnei în genere va ține insectele foarte departe de grădina Dumneavoastră.

7. Fertilizați solul cu zaț de cafea.

Zațul de cafea reprezintă un îngrășământ minunat. Trebuie să țineți cont de o singură regulă: uscați bine zațul înainte de păstrare deoarece formează mucegai.

8. Creșteți răsadurile în PET-uri.

Dacă veți tăia un PET în jumătate (ca în imagine) vor încăpea în el mult mai multe plante.

9. Îmblânziți insectele de pradă.

Atrageți buburuzele, bondarii și albinele în grădina Dumneavoastră. Turnați sirop de zahăr în jurul plantelor pe care doriți să le protejați. Fiind atrase de miros, insectele de pradă vor distruge și o mare parte din insectele dăunătoare.

10. Cuier pentru mănușile de grădină. 

Nu trebuie să uităm de manichiura și de mâinile noastră, de aceea mănușile de grădină sunt absolut necesare. Pentru ca acestea să vă servească un timp îndelungat și să nu se piardă, faceți un cuier special pentru ele și fixați-le cu câțiva clești de rufe.

11. Containere pentru colectarea deșeurilor. 

Puneți câteva pneuri unul peste altul și țineți în ele pungile pentru gunoi. Vopsiți pneurile în culori diferite, ca să vă fie mai simplu să faceți colectarea selectivă a deșeurilor.

12. Ascuțiți uneltele de grădină.

Umpleți lada cu nisip grunjos sau cu pietriș mărunt. Lamele uneltelor se vor ascuți astfel de la sine, vor fi mereu curate și nu vor rugini.

13. Cele mai gustoase roșii. 

Dacă doriți legume suculente și dulci, folosiți puțin bicarbonat de sodiu în calitate de îngrășământ. Veți fi surprinși de rezultate.

14. Cum să vă protejați grădina de viespi. 

Dacă aceste insecte au cuiburi prin apropiere, va trebui să întreprindeți unele măsuri. Faceți o capcană dintr-un PET umplut cu sirop de zahăr. Unele insecte vor rămâne în interior, iar celelalte vor părăsi acest teritoriu.