Trucuri simple care vă vor ajuta să scoateți orice pată de pe fotolii și canapele

După o zi grea și obositoare de muncă vrei să te relaxezi, iar locul perfect pentru odihnă este fotoliul confortabil sau canapeaua preferată. Așa cum fotoliile sau canapelele sunt folosite foarte des, își pierd din calitate, se pătează, culoarea materialului devine spălăcită.

Află cum ai putea să le întreții în așa fel încât acestea să rămână mereu noi și curate.

Îți prezentăm 2 soluții care vor face minuni cu fotoliile si canapelele dvs!

1. Bicarbonat de sodiu

Presărați bicarbonat de sodiu pe tapițeria fotoliului sau a canapelei. Acest truc duce la eliminarea mirosurilor neplăcute și a petelor de pe tapițerie. Lăsați-l să acționeze 20-30 de minute. Apoi cu un burete umed ștergeți atent resturile bicarbonatului de sodiu. Puteți folosi, de asemenea, un prosop curat pentru a scăpa chiar și cele mai ascunse reziduuri.

2. Oțet 

Într-un recipient, amestecați o cană de apă caldă cu 1 lingură de oțet, o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de săpun lichid sau gel de spălat vase. Pulverizați amestecul pe fotoliu sau pe canapea, apoi curățați materialul cu un burete sau o perie.

Frecați foarte atent până când scăpați de pete. În niciun caz nu folosiți partea abrazivă a buretelui! Utilizați un prosop curat pentru a scăpa de reziduurile rămase.

Sfat foarte util: mai întâi de toate verificați reacția acestor produse pe o suprafață mică și ascunsă a fotoliului sau a canapelei dvs pentru a vă asigura că țesătura nu își pierde culoarea după ce sunt aplicate aceste 2 produse. Dacă totul este bine, atunci spor la muncă!