Trucuri pentru înălbirea lenjeriei intime. Chiar funcționează!

Chiar dacă unele femei preferă să poarte lenjerie de diferite culori, există totuși și multe persoane, care preferă ca lenjeria intimă să fie albă. Cu siguranță, majoritatea acestor femei s-au ciocnit cu această problemă – un set nou alb imaculat de lengerie doar peste câteva zile își pierde din aspectul său, căpătând nuanțe gălbui sau gri.

Acest lucru se întâmplă din cauza hainelor pe care le purtați, transpirației, deodorantului sau felului în care spălați această lenjerie pretențioasă.

Din fericire, există metode care vă pot ajuta să restabiliți albul imaculat al lenjeriei preferate, astfel încât ea să strălucească de parcă ar fi nouă.

 

Înainte de a începe lucrul nu uitați să vă puneți mănuși pentru a proteja mâinile!

Metoda rapidă

Aveți nevoie de:

– 2 l de apă caldă

– 2 linguri de sare

– 3 linguri de bicarbonat de sodiu

– 1 lingură de detergent

Dizolvați sarea, bicarbonatul de sodiu și detergentul în apă. Înmuiați sutienul în acest amestec pentru 15 minute. Dacă lenjeria este într-o stare mai proastă lăsați-o în acest amestec pentru 30 de minute. După aceasta spălați lenjeria cu mâinile. În timp ce spălați sutienul nu întindeți prea tare țesătura.

Clătiți bine sutienul în apă curată și uscați-l. Atât!

Important: nu uscați lenjeria albă pe calorifer. Acest obicei contribuie la apariția petelor galbene, de care va fi foarte greu să scăpați.

Metoda standard

Aveți nevoie de:

– 6 l de apă caldă

– 6 linguri de bicarbonat de sodiu

– 2 linguri de piroxid de hidrogen

– 2 linguri de amoniac

Dizolvați toate ingredientele în apă și înmuiați sutienul (maioul, tricoul, chiloții) pentru 3 ore în acest amestec. După aceasta spălați lenjeria cu mâinile, clătiți și uscați.

Important: procedura de înălbire a lenjeriei trebuie să o faceți într-o încăpere bine aerisită, deschideți geamul pentru a asigura un circuit intens al aerului. Nu inspirați mirosul eliminat de acest amestec toxic.

Dacă doriți ca lenjeria să-și păstreze foarte mult timp culoarea albă vă sugerăm câteva idei:

– nu purtați sutienul alb sub haine de culoare închisă;

– păstrați lenjeria albă separat de cea color (de exemplu într-un săculeț);

– așteptați până când deodorantul va pătrunde în piele, și doar după aceasta îmbrăcați lenjeria;

– folosiți detergenți pentru lenjerie albă;

– nu spălați lenjeria în apă foarte fierbinte – din temperaturii ridicate lenjeria capătă o culoare gri;

– spălarea manuală este cea mai indicată pentru lenjeria albă.

Nu renunțați să purtați lenjeria albă din dantelă. Acum știți cum puteți să-i păstrați culoarea și să o reînnoiți eficient.