Trei reguli taoiste care vă vor ajuta să aveți o viață mai bună.

Înțelepciune străveche.

Ați avut vreodată impresia că nu vă mai puteți controla viața? Nu mai înțelegeți ce este bine și ce este rău și încotro trebuie să mergeți în continuare?

Ați decis să faceți o schimbare și rămâne să aflați cum să faceți acest lucru.

Fiecare om încearcă să lupte cu demonii săi, iar aceste eforturi, mari sau mici, merită doar respect și laudă.

Însă esența filozofiei orientale este alta! Secretul controlului asupra vieții nu constă din acțiune. Această afirmație contrazice conceptele-cheie ale civilizației occidentale. Dar anume „inacțiunea” stă la baza filozofiei taoiste. Aceasta se numește Wu-wei sau „acțiune prin inacțiune”.

Ceea ce numim „inacțiune” îi va da un impuls puternic acțiunii și constă din trei etape: Aveți încredere, Prețuiți și Trăiți-vă viața.

Aveți încredere.

Orice se întâmplă în viața noastră, se întâmplă dintr-un anumit un motiv. Prin urmare trebuie să aveți încredere și să acceptați aceste lucruri. Dacă cineva v-a înșelat așteptările, atunci această persoană nu este destinată pentru dvs.

Dificultățile nu ar trebui să vă împiedice, nu renunțați. Învățați să acceptați cu calm lucrurile ce nu se poate schimba.

Rațiunea ar putea, uneori, să vă pună piedici. Gândurile haotice vă vor inunda creierul. Dar nu vă lăsați tentați. Aveți încredere în propria dvs intuiție și Universul va face restul. Având încredere în destin, vom ști ce avem de făcut atunci când vom fi confuzi sau vom avea parte de vremuri mai grele.

Prețuiți ceea ce aveți.

Fiți recunoscători și bucurați-vă de ceea ce aveți: familie, casă, de ciripitul păsărilor sau de tramvaiul care a sosit la timp.

Dacă veți înțelege câte lucruri și persoane importante aveți, în curând veți putea observa multe schimbări pozitive în viața dvs.

Uitați-vă la viață dintr-o altă perspectivă: aceasta este un adevărat dar, nu o luptă cu obstacolele. La început nu va fi ușor. Dar anume acesta este drumul pe care este bine să-l urmați.

Apreciați oamenii pe care îi iubiți, oferiți-le căldură. Viața se poate încheia în orice moment și ați putea regreta, dacă nu le veți spune oamenilor dragi cât de mult îi iubiți. Spuneți-le în fiecare zi că le sunteți foarte recunoscători pentru faptul că vă sunt alături. Și cel mai important: învățați să iertați. Chiar dacă nu puteți uita.

Trăiți-vă viața.

Cogito ergo sum. „Cuget, deci exist”, afirma Rene Descartes. Nu vă gândiți la trecut, încercați să vă imaginați un viitor mai bun, dar fără vedenii și fantezii deoarece ar putea să nu coincidă cu ceea ce vă imaginați.

Imaginați-vă prin câte transformări au trecut atomii din Univers, pentru ca să vă nașteți și să vă formați! Numai acest lucru ar trebui să vă surprindă, să vă încânte și să vă facă fericiți. Acesta este primul pas.

Acceptați cu toată inima și fiți recunoscători Universului pentru această clipă. Iar intuiția vă va fi o bună călăuza prin viață. Foarte curând veți observa, că există foarte multe posibilități.

Viața nu constă doar din necazuri și probleme. După cum a scris Rudi Francisco: „Nu contează dacă paharul este pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Este important că are apă”. Beți apa și nu vă mai plângeți de viață.

Mușchii corpului nostru se vor forma după fiecare antrenament cu haltere, care sunt create special pentru acest lucru. Iar povara vieții noastre este făcută pentru noi înșine. Dacă aveți impresia că viața Dumneavoastră este formată doar din cioburi, încercați să strângeți toate cioburile și construiți ceva nou.

Nu uitați, sunteți încă aici. Inima noastră bate de patru mii de ori pe oră. Și prin aceasta ne amintește, că încă suntem vii!

Sunteți vii. Trăiți-vă viața, acționați!