Pantaloni clasici
1. Lungimea ideală pentru pantaloni clasici e atunci când ei acoperă călcâiul pe jumătate.
2. Dacă atunci când vă așezați simțiți o ușoară strâmtorare sau orice fel de disconfort, căutați un alt model.
3. Dacă nu reușiți să găsiți mărimea perfectă, optați pentru un alt producător.
4. La nivelul brâului nu trebuie să fie falduri, ele vă vor face să arătați mai plinuț.
Lungimea pantalonilor depinde de lățimea lor. Pantalonii clasici de lățime perfectă acoperă 2/3 din lungimea pantofului. În partea din față pantalonii ar trebui să formeze o singură cută la nivelul pantofilor. Dacă pantalonii sunt fără manșete, atunci partea din spate ar trebui să fie puțin mai lungă decât cea din față. Dar dacă sunt și manșete, atunci lungimea trebuie să fie egală în față și în spate. Lățimea manșetei e de 3-5 cm.
Lungime greșită!
1. Pantalonii trebuie să acopere cel puțin 1/2 din lungimea pantofului și, în mod ideal, 1/2 din înălțimea călcâiului.
2. La nivelul pantofilor nu trebuie să se formeze mai mult de o singură cută.
3. În mod normal pantalonii acoperă total ciorapii. Dar în poziție așezat ciorapii oricum se văd, de aceea în privința lor există anumite reguli: ei trebuie să fie de aceeași nuanță cu pantalonii și, obligatoriu, să fie suficient de lungi ca să nu se vadă pielea.
Pantaloni chino, kaki și velvet
Aceste tipuri mai extravagante de pantaloni trebuie să fie puțin mai strânși pe picior decât cei clasici. În plus ei pot fi purtați cu 3-4 cm mai jos de nivelul taliei. Totuși dacă preferați un stil business casual sau smart casual, atunci lungimea și lățimea pantalonilor ar trebui să fie aproape ca la modelele clasice. Dacă optați pentru stilul casual, atunci e admisibil ca în partea de jos pantalonii să fie ușor îngustați și ceva mai scurți sau viceversa.
1. Lungimea pantalonilor depinde de stilul dvs.: cu cât mai lung e modelul, cu atât ținuta e mai neformală.
2. Pantalonii sunt ușor strânși pe picior, de aceea în poziție așezat veți simți o ușoară strâmtorare, asta e normal.
3. Nu vă faceți griji dacă în poziție așezat buzunarele se desfac și ies în evidență.
4. Evitați faldurile la nivelul taliei.
Blugi
Blugii reprezintă probabil cel mai neformal tip de pantaloni, de aceea nu există reguli foarte stricte în privința felului în care trebuie să se așeze blugii. De regulă ei se poartă chiar mai jos pe talie decât chino. Blugii pot fi atât de croială liberă, când se pune accent pe confort, cât și strânși pe picior, când se pune accent pe modă.
Sfaturi și recomandări
1. Pentru a alege corect pantalonii, atunci când îi probați faceți măcar câțiva pași. Ei trebuie să fie cât se poate de confortabili. Dacă există o minimă senzație de deranj, căutați un alt model.
2. E important ca pantalonii să se țină de talie, nu de bazin sau șolduri. Majoritatea bărbaților au burtă, iar pantalonii purtați în acest fel camuflează ușor această imperfecțiune.
3. Dacă pantalonii clasici au buzunare, asigurați-vă că acestea nu se deschid și se așează perfect pe corp, altfel riscați să creați o imagine neglijentă și imatură. În general buzunarele pantalonilor sunt destinate practic doar pentru chei sau portofel. Pentru celelalte lucruri ar trebui să aveți o poșetă.
4. Alegerea pantalonilor depinde și de tipul de figură. Bunăoară unui bărbat plinuț i-ar sta bine într-o pereche de pantaloni fără dungă, cu craci lați, iar un bărbat înalt și slab ar putea opta pentru pantaloni cu manșete, ușor strânși pe picior.
5. Să nu uităm că pantalonii mai au nevoie de suport suplimentar, cum ar fi centura sau bretelele. Sigur centura este varianta clasică, ea trebuie să fie de aceeași culoare cu pantofii și să fie de un design cât mai simplu. Pentru o ținută mai extravagantă puteți opta pentru bretele, dar evident asta înseamnă să renunțați la centură. Culoarea bretelelor trebuie să se potrivească cu cea a cravatei sau papionului.
6. De obicei pantalonii se învechesc mult mai repede decât sacoul, de aceea când cumpărați un costum, ar fi bine să luați deodată încă o pereche de pantaloni de același fel. Apropo, nu e obligatoriu ca pantalonii și sacoul să fie de aceeași culoare, puteți face experimente în privința asta dacă vă asumați și riscurile corespunzătoare.