Top 9 trucuri utile, pentru a vă face încălțămintea cu adevărat confortabilă! 

Când o pereche de pantofi nou-nouți la prima ieșire vă încep a roade sau un drum cu pietriș lasă zgârieturi pe tocuri, începem să ne enervăm. Acestea și alte probleme cu încălțămintea pot fi ușor prevenite. Adesea pentru aceasta, trebuie doar să vă înarmați cu mijloace de ajutor.

Noi suntem siguri că pantofii, deși frumoși, nu ar trebui să necesite sacrificii. Prin urmare, ne-am înarmat cu trucuri simple care vor evita apariția bătăturilor și a altor probleme.

1. Plasturele pe pantofi va preveni bătăturile la călcâi 

Plasturele este de neînlocuit, nu numai dacă aveți deja o bătătură. Această neplăcere poate fi ușor prevenită. Luați o bucată de plasture și lipiți-l. Dar nu pe picior, ci pe pantofi. Aplicați-l acolo unde vă deranjează. Plasturele, în special cu suprafață din țesătură, va reduce frecarea dintre pielea delicată a picioarelor și pantof.

2. Absorbantele de zi vă scapă de transpirație și miros neplăcut 

Absorbantele de zi au mult mai multe funcții decât credem. De exemplu, vă scapă de transpirație și mirosul neplăcut în cel mai scurt timp. Sunt mai multe moduri de utilizare. Spre exemplu, puteți lipi absorbantul de zi direct pe branț, pentru a absorbi umezeala. Cu cât mai puțină transpirație, cu atât mai puține șanse să se dezvolte un miros neplăcut. Mai mult, absorbantele de zi pot fi puse pe branț după toată ziua ce purtați încălțămintea – mirosul și transpirația vor dispărea fără urmă.

3. Plasturele va ameliora oboseala 

Nu fiecare fată va îndrăzni să meargă în pantofi cu toc înalt toată ziua. După un astfel de chin, visezi să ajungi acasă cât mai curând și să încalți papucii moi. Acest lucru se datorează faptului că pantofii cu toc înalt exercită presiune pe nervii care se află între degetele II, III și IV. Iată ce provoacă senzațiile neplăcute.

Pentru a reduce la minimum senzația neplăcută, înfășurați o bucată de plasture în jurul degetelor al doilea și al treilea sau al treilea și al patrulea. Acest lucru va ameliora presiunea și disconfortul. Veți putea să vă bucurați de perechea preferată de pantofi. Aveți grijă să nu vă înfășurați degetele prea strâns.

4. Flip flopii din stofă vă vor scuti de beșici 

Flip-flopii sunt încălțămintea de neînlocuit vara: e bine și confortabil în ele. Doar că, aceștia prezintă un dezavantaj grav: curelele de cauciuc vă pot roade pielea din jurul degetelor. Deci, dacă acesta este cazul dvs, nu vă grăbiți să vă băgați flip flopii în dulap până la vremuri mai bune.

Puteți uita de beșici și disconfort, dacă înfășurați curelele de cauciuc cu fâșii de țesătură. Veți avea nevoie de o bucată de țesătură, pistol cu lipici și foarfece. Dacă nu aveți chef de handmade, cumpărați-vă flip flopi cu curele din țesătură sau urmați aceste instrucțiuni simple: nu purtați flip-flopii când sunt umezi – așa beșicile vor apărea mai repede. Nu le purtați zilnic, faceți o pauză de cel puțin o zi.

5. Protectoarele vă vor proteja tocurile și vă vor oferi confort   

Când tocurile se blochează în pământ sau în cărarea de pietriș, este o situație foarte enervantă. Din fericire, astăzi sunt multe modalități de a vă proteja sănătatea și totodată tocurile. O pereche de pantofi va fi protejată de protectoare speciale realizate din policlorură de vinil. Acestea sunt de diferite culori – nu va fi dificil să alegeți perechea potrivită. Aceste protectoare distribuie greutatea și vă permit să mergeți confortabil pe iarbă, pietre de pavaj și alte suprafețe.

6. Cârligele economisesc spațiu  

Este puțin probabil ca cei care nu au o mulțime de pantofi să aibă dificultăți de depozitare. Dar dacă aveți mai multe perechi pentru fiecare sezon, poate fi problematic să le puneți în dulap. Cârligele obișnuite vă vor ajuta să economisiți spațiu pe hol: așezați-le puțin mai sus de podea și atârnați adidașii, tenișii, pantofii, sandalele.

7. Detergentul pentru spălat vase va curăța încălțămintea cu țesătură de fleece  

Țesătura moale din fleece este o căptușeală excelentă, care vă face să vă simțiți cât mai confortabil. Dar țesătura își pierde aspectul atunci când se murdărește. Detergentul pentru spălat vase îl poate readuce la viață. Dacă apa nu face față unei pete, aplicați o picătură de detergent pentru vase și frecați cu o mișcare circulară. Apoi, eliminați reziduul cu o cârpă umedă, ștergeți cu un prosop uscat și lăsați-l să se usuce, dar mai departe de razele solare și de alte surse de căldură.

8. Fixativul va preveni alunecarea  

În unii pantofi, picioarele tind să alunece. Această chestie se întâmplă atunci când cumpărăm pantofi cu o mărime mai mare. Mai mult, mulți dintre noi avem un picior puțin mai mare decât celălalt, deci cel mai mic nu este atât de stabil în pantof. Pentru a evita un confuz nedorit în timpul unei ieșiri responsabile, aplicați un pic de fixativ pe picioare: picioarele vor deveni lipicioase și evident, ferm fixate.

9. O rolă de ziar va extinde cizma la pulpă  

Cizmele noi cumpărate pot strânge și incomoda de la degete până la pulpa piciorului. Dar, pot fi extinse cu un ziar obișnuit. Acest lucru va necesita mai multe ziare, care trebuie rulate într-o rolă groasă. Ar trebui să aibă aceeași grosime ca cizma, pentru ca pielea să se extindă.

Introduceți o rolă de ziar în cizme și păstrați-o în acest fel. Rola poate fi lăsată în cizmă până la prima purtare. De asemenea, puteți aplica în prealabil un spray pentru a extinde încălțămintea.

Ce trucuri folosiți atunci când alegi încălțămintea? Așteptăm comentariile cu drag.