Top 9 reguli pe care oamenii culți le respectă pe plajă, ca să nu-și strice vacanța nici lor, nici celor din jur! 

Sezonul de vacanță e în toi. Plajele sunt aglomerate: toată lumea e dorită de mare, vrea să se scalde și să se bronzeze frumos. Dar, din păcate nu toți se comportă cultural. Unii ascultă muzică zgomotoasă, că se aude mai că nu pe toată plaja, alții lasă în urma lor mizerie, alții joacă cu mingea, riscând să lovească pe cineva.

Drag cititor, Echipa Fă Singur vă va spune cum ar trebui să se comporte oamenii educați pe plajă, ca să nu-și strice vacanța mult așteptată nici lor, nici celor din jur.

1. Evitați aspectele provocatoare și nu purtați lenjerie în loc de costum de baie  

Fără îndoială, fetele vor să arate atractiv peste tot, inclusiv pe plajă. Doar că, costumele de baie prea sfidătoare nu sunt cea mai bună alegere pentru relaxare. Aceste ținute pot fi inconfortabile în apă. În plus, nu ajută la o odihnă relaxantă, introducând confuzie chiar și în rândul celor din jur. Dacă nu aveți la îndemână un costum de baie, nu trebuie să-l înlocuiți cu lenjerie. Este indecent și să știți că absoarbe mai multă apă, ceea ce crește rezistența și face înotul mai dificil.

De asemenea, cel mai bine este să vă lăsați tocurile în afara plajei. E cam dificil și nesigur să mergi cu astfel de încălțăminte pe nisip, deoarece există riscul căderii. Mai bine optați pentru o pereche de flip-flops drăguți sau sandale deschise.

2. Lăsați bijuteriile acasă 

În ciuda tentației de a vă înfrumuseța aspectul de plajă cu bijuterii, este mai bine să vă limitați la pălării și ochelari de soare. Cerceii, brățările și pandantivele se pot pierde în apă. În plus, nisipul poate deteriora unele din bijuterii. Oare vrea cineva să obțină un bronz în formă de colier?

3. Nu vă machiați 

Plaja nu este un loc pentru machiaj. Puțin corector sau luciu de buze și atât. Nu uitați de protecția solară. Când mergeți la plajă, este mai bine să uitați de parfum. În niciun caz nu trebuie aplicat pe piele, deoarece sub influența razelor solare poate provoca apariția pigmentării. În plus, parfumul apei de toaletă poate fi neplăcut pentru alții.

4. Nu mergeți la bar sau cafenea în costum de baie 

Să vă plimbați în afara plajei în costum de baie este considerat de prost gust. Dacă mergeți la un bar din apropiere după un cocktail răcoritor, țineți minte: dacă barul sau cafeneaua este situată chiar pe plajă, iar podeaua este nisipoasă, e suficient să purtați un pareo deasupra. Dar dacă podeaua nu constă din nisip, ar trebui să vă îmbrăcați complet. Apropo, e mai bine să vă schimbați complet hainele, scăpând de costumul de baie umed, să nu lăsați urme umede pe scaune.

5. Nu luați alimente cu voi 

Experții în etichetă vă recomandă să nu mâncați pe plajă. Vă îndeamnă să nu aduceți recipiente cu numeroase feluri de mâncare, dar să vă limitați doar cu apă și alimente pentru copii. Majoritatea plajelor au acum o infrastructură excelentă și în caz de foame, puteți merge întotdeauna la cea mai apropiată cafenea să serviți ceva proaspăt pregătit, dar nu sandvișul luat de dvs, ”zăcând” la soare.

Bineînțeles, nu trebuie să lăsați în urma dvs hârtii de înghețată sau ciocolată, coji de pepene verde sau sâmburi sau sticle goale. Totul trebuie strânse într-o pungă separată și aruncate în coșul de gunoi.

6. Nu hrăniți pescărușii 

Pe orice plajă, pescărușii se învârt, zburând deasupra oamenilor, în speranță că măcar cineva le va arunca ceva din alimente. Dar, hrănirea pescărușilor nu se recomandă categoric. Deci, este dăunător chiar păsărilor în sine, deoarece acestea trebuie să aibă propria sursă de hrană și să nu să se bazeze pe hamburgeri și cartofi pai. Mai mult, erau cazuri când pescărușii deprinși cu astfel de hrană, atacau oamenii și le furau mâncarea chiar din mâini. Așadar, hrănirea pescărușilor nu este deloc o activitate drăguță, ci mai degrabă periculoasă atât pentru oameni, cât și pentru păsări.

7. Nu arătați sentimentele puternice față de partenerul dvs   

Lucrurile de evitat sunt manifestările de sentimente puternice în public, cum ar fi sărutul și îmbrățișarea. Acest comportament pe plajă este considerat inadecvat și poate strica odihna celorlalți, făcându-i să se simtă inconfortabil.

8. Acoperiți găurile în nisip 

Castelele de pe plajă, la sigur, arată grozav. Oare este cineva care nu s-a acoperit cu nisip pe plajă? Toată această distracție vă permite să vă distrați lângă apă. Pentru a nu strica vacanța cuiva cu o entorsă de gleznă, ar trebui să acoperiți toate găurile înainte de a părăsi plaja.

9. Schimbați-vă hainele în cabine speciale, dar nu vă ascundeți după un prosop 

Uneori, cozile la cabinele de schimb se întind pe toată plaja, deoarece toți doresc să scape de costumul de baie umed cât mai curând posibil. Unii au găsit o alternativă: se ascund după un prosop. Dar, acesta este și un semn al prostului gust. Trebuie să vă schimbați hainele numai în locuri special amenajate pe plajă. Chiar și copii trebuie învățați de mici, să facă acest lucru.

Vă place să mergeți la plajă? Ce comportament al celorlalți vă enervează cel mai mult? Așteptăm cu drag comentariile dvs.