Top 9 caracteristici ale francezilor, care vă pot duce în eroare!

Când auzim cuvântul ”pariziană”, ne imaginăm de obicei o femeie romantică într-o rochie neagră, cu o beretă roșie și pantofi eleganți. Dar, acum, acest stereotip a dispărut ca parfumul la sfârșitul zilei de lucru. Astăzi, femeile franceze apreciază hainele confortabile, le place să apară pe stradă fără machiaj și preferă adidași confortabili în locul pantofilor stiletto.

Drag cititor, noi am descoperit 10 noi caracteristici ale francezilor, care pot uimi vizitatorii din străinătate.

1. În Franța, nu se întreabă niciodată de ce fata nu este căsătorită. 

În Franța, se consideră un ”mauvais ton”, dacă cineva întreabă o fată de ce nu este căsătorită. De asemenea, este indecent să fie întrebată de ce nu are copii. Mai mult ca atât, nici părinții nu pun astfel de întrebări fiicelor sale, pentru a nu le sfia. În această țară, adesea se întâlnesc oameni care se căsătoresc abia după 40-50 de ani și acest lucru este normal.

2. Franțuzoaicele foarte rar poartă sutien. 

Multe fete de aici nu poartă sutien. Mai ales cele cu sânii mici. Dar e adevărat că în timpul orelor de lucru este încă obișnuit să poarte acest element de garderobă pentru a nu arăta prea ”picant”.

3. Ele aleg produse cosmetice pentru îngrijirea frumuseții în locul celor decorative. 

Franțuzoaicele rar își aplică un machiaj în viața cotidiană. Mai mult, ele tind să cumpere o mulțime de produse cosmetice pentru îngrijire, decât decorative. Deci, dacă în țara noastră puteți întâlni o fată care își corectează machiajul în transportul public, în Franța, e mai probabil că veți vedea o pasageră care aplică o cremă hidratantă pe față în transportul public.

4. Aici nu este obișnuit să vă etalați formele frumoase ele siluetei. 

În Franța, demonstrația pompoasă a averii este considerată o manieră proastă. Prin urmare, chiar dacă o femeie are o sumă imensă în contul său bancar, este puțin probabil să cumpere bijuterii și îmbrăcăminte de lux numai de mărci celebre. Deși, e posibil să întâlniți o franțuzoaică cu o geantă de piele naturală scumpă și un ceas la un preț impresionant. Dar, o face, numai dacă își poate permite acest lucru, ci nu din dorința să pară mai bogată decât este într-adevăr.

5. Femeile franceze cel mai adesea poartă adidași. 

Este dificil aici să întâlniți pe stradă o fată pe tocuri. Dar dacă totuși ați întâlnit-o, cel mai probabil nu este locală. În alte țări, femeile aleg deja din ce în ce mai mult pantofi cu talpă plată în loc de cei incomozi cu tocuri. Însă, femeile franceze totuși puțin se diferă: ele preferă nu adidași, ci teniși, în majoritatea cazurilor, albi.

6. Tinerii căsătoriți nu locuiesc niciodată cu părinții după nuntă. 

Tinerii căsătoriți francezi nu locuiesc aproape niciodată cu părinții lor după căsătorie. În multe alte țări, această practică există încă și cuplul continuă să împartă locuința cu rudele soției sau a soțului. Pentru francezi, o astfel de decizie este un nonsens, întrucât, după considerentele lor, tânăra familie trebuie să depună toate eforturile pentru a avea propria casă. De altfel trebuie să amâne nunta.

7. Femeile franceze până la 30 de ani rar se gândesc la copiii. 

Femeile franceze încep să-și planifice nașterea copilului mult mai târziu decât, de exemplu, femeile slave. Multe fete din această țară cred că la 25 ani sunt prea tinere pentru angajamente și decizii serioase, așa că, aici vârsta medie pentru nașterea copiilor este mai aproape de 30 ani. Mai mult ca atât, pentru francezi – căsătoria și un copil la 20 de ani este un adevărat șoc. Potrivit unor localnici, la această vârstă, mulți abia studiază, nu au suficienți bani, precum și experiență de viață pentru a crește copii.

8. Mulți francezi preferă să cumpere bunuri de mâna a doua decât cele noi. 

Francezii nu disprețuiesc piața second hand și cumpără adesea bunuri deja folosite. Mai mult, sunt surprinși de oamenii care cumpără lucruri noi, preferând să ia un împrumut decât să cumpere o canapea pe care altcineva obișnuia să stea. În Franța, se atârnă foarte calm și tolerant față de acest lucru și pot liber cumpăra orice obiect, chiar dacă cineva l-a folosit deja.

9. Fetele din Franța pot ieși pe stradă cu capul murdar și asta e ceva normal.  

Fetele pot ieși în stradă cu capul nespălat și nimeni nu le va judeca. Poate că se va uita chiorâș doar un turist. Faptul este că aici fiecare își prețuiește timpul și pur și simplu nu vede sensul să irosească ore în șir pentru a se pregăti de o întâlnire. Deci, dacă cineva nu a avut timp să se spele pe cap, hotărând că croissant-ul de dimineață este mai important decât un duș răcoritor – toată lumea va înțelege.

Desigur, nu se poate spune că aceste caracteristici sunt inerente tuturor francezilor, deoarece există excepții de la fiecare regulă. Cu toate acestea, aproape toate naționalitățile au propriile caracteristici remarcabile prin care sunt recunoscute instantaneu în orice companie.

Dvs comunicați cu persoane din alte țări? Ce obiceiuri v-au impresionat cel mai mult? Așteptăm cu drag comentariile dvs.