Top 50 idei de amenajare a holului de la intrare într-un apartament mic: spațiu mic – posibilități mari!

Deși holul de la intrare este un spațiu destul de mic, el joacă un rol foarte important în amenajarea locuinței. În această zonă se păstrează hainele de exterior, încălțămintea, pălăriile, căciulițele, gențile, cheile. Tot aici sunt întâmpinați și conduși musafirii, vă priviți în oglindă înainte de a pleca, iar când vă întoarceți schimbați încălțămintea de afară cu papuci de casă. Este foarte simplu să amenajați frumos un hol mai puțin spațios, drept urmare acesta vă va bine dispune în fiecare zi!

1. Cum să măriți vizual holul într-un apartament mic

Dacă aveți un apartament cu un hol mic, vă recomandăm să urmați sfaturile de mai jos și holul dvs. va fi de nerecunoscut.

Mărirea spațiul din contul ușilor

O variantă de lărgire a spațiilor este demontarea ușilor care separă holul de cameră și lărgirea pereților. Astfel lumina va pătrunde în hol și va fi mult mai spațios.

2. 

Înlocuirea zonelor de separare dintre camere

Dacă aveți permisiunea de a replanifica camerele locuinței, atunci puteți amenaja o zonă separată pentru holul de la intrare, puteți monta un dulap sau un șifonier cu uși glisante.

3. 

Oglinzi 

În holul de la intrare oglinzile sunt indispensabile. Acestea măresc vizual orice încăpere, în special pe cele mici și întunecoase. Puteți monta o oglindă pe tot peretele sau pe ușa de la intrare.

4. 

5. 

Fototapet

Fototapetul va transforma holul într-o încăpere mult mai veselă și mai spațioasă. Alegeți culori deschise și cu peisaje.

6. 

Linii verticale

Liniile verticale realizare din diferite materiale vor face plafonul să pară mai înalt, iar interiorul mai elegant.

7. 

Joc de culori

Într-un hol mic cele mai potrivite culori sunt cele neutre deschise și calde. Evitați culorile intense și desenele masive.

Hol alb

Culoarea albă conferă holului prospețime și un aspect îngrijit. Poate fi combinat cu auriu, bej, gri-deschis, galben și culorile reci ale lemnului.

8. 

9. 

Hol gri

Dacă apartamentul este amenajat în stil minimalist, high-tech, loft, atunci culoarea gri va completa de minune conceptul general.

10. 

11. 

Hol maro

Culoarea lemnului se consideră culoarea confortului casnic și respectului față de tradiție.

12.

13. 

Hol oranj

Portocaliul plin de viață emană căldură și lumină, înlocuind razele de soare care lipsesc în hol.

14. 

Hol galben

Galbenul va face cel mai mic hol mai luminos și mai spațios. Se combină cu alb.

15. 

Hol roșu

Este o alegere neobișnuită și îndrăzneață. Puteți vopsi doar un perete sau plafonul.

16. 

Finisaje pentru hol

Alegeți materiale practice, rezistente la deteriorările mecanice, murdărie, umezeală și să se curețe ușor. Din punct de vedere estetic, optați pentru culori deschise, lucioase, luminoase.

Podeaua

Podeaua din hol poate fi montată din următoarele materiale: gresie porțelanată, podea turnată, linoleum. În această zonă se utilizează mai puțin parchetul natural, parchetul laminat și mochetă de interior.

17. 

Pereții

Pentru pereți alegeți materiale de la vopsea lavabilă, tapete, până la plăci de plută sau cărămizi decorative.

18. 

19. 

Plafonul

Pentru a înălța vizual plafonul, folosiți culoarea albă, suprafețe de oglinzi și decorațiuni alungite.

20. 

Mobila și accesoriile

Atât mobila, cât și accesoriile trebuie să fie cât mai practice și confortabile. Pentru apartamentele mici cel mai convenabil ar fi dacă veți da comandă de mobilă în funcție de dimensiunile și necesitățile dvs.

În hol cele mai necesare accesorii sunt suportul pentru chei, pentru umbrele și ceasul de perete. Amenajați holul după bunul plac, dar e important ca totul să fie în armonie.

21. 

22. 

Iluminarea

Soluția perfectă pentru holurile mici sunt LED-urile. Acestea pot fi montate pe plafon sau pe pereți. Un hol luminos va arăta mult mai spațios.

23. 

Iată o colecție de idei pentru amenajarea holului. Inspirați-vă!

24. 

25. 

26. 

27. 

28. 

29. 

30. 

31. 

32.

33. 

34. 

35. 

36.

37. 

38. 

39. 

40. 

41. 

42. 

43. 

44. 

45. 

46. 

47. 

Un hol frumos amenajat și ordonat vă bine dispune pentru întreaga zi!