Top 5 rase rare și foarte frumoase de pisici!

În lume există multe rase interesante și adorabile de pisici. Cel mai probabil multe din acestea deja le cunoașteți. Dar există unele rase ale căror nume nu ați mai auzit niciodată. Vă prezentăm mai jos un top al celor mai rare rase de pisici, ce se deosebesc printr-o frumusețe rară sau aspect mai puțin obișnuit. Dacă încă nu aveți o pisică, poate veți hotărâ să adăpostiți neapărat un astfel de patruped drăguț.

Top 5 cele mai rare rase de pisici: 

1. Minskin 

Minskin este o rasă rară de pisici pitici. Acestea au apărut la sfârșitul anilor ’90. Rasa Minskin a fost obținută prin încrucișarea pisicilor Munchkin și Sphynkas, după care au fost adăugate rasele Birmaneze și Devon-Rex. Aceste pisici drăgălașe sunt pașnice și foarte prietenoase. Nu sunt geloase. Perfect se înțeleg cu o varietate mare de alte animale.

2. Serengeti 

Serengeti este, de asemenea, o rasă care a fost crescută relativ recent. A apărut în 1994, ca urmare a încrucișării pisicilor Orientale și Bengaleze. Acestea au moștenit cele mai neobișnuite și interesante trăsături, cum ar fi urechile mari și culoarea frumoasă. Această rasă a primit numele rezervației Serengeti, din Tanzania. Pisicile de această rasă sunt puternice și au picioare lungi. Acestea cântăresc aproximativ 8-12 kg, sunt iscoditoare, jucăușe și prietenoase.

3. Caracal 

Această rasă de pisici a fost îmblânzită de locuitorii din Asia și Africa, pentru vânătoare. Pisicile perfect se isprăveau la vânătoare, căutând prade mici. Numele ”Caracal” în interpretarea din limba turcă înseamnă ”urechi negre”. Aceste animale drăguțe sunt foarte inteligente și pot fi ușor îmblânzite. Sunt foarte ascultătoare și perfect se potrivesc pentru o viață în condiții casnice. Totuși, deoarece rămân prădătoare, disciplina și coerența acțiunilor dvs este importantă pentru aceste pisici. O astfel de pisică are nevoie de atenție și joacă, altfel vor începe poznele.

4. Angora Turcească 

Angora Turcească este una dintre cele mai vechi rase de pisici. Sunt foarte inteligente și educate, liniștite și calme. Nu prea le plac oamenii străini. Mult timp le ia pentru a face cunoștințe cu o persoană, dar totuși păstrează distanța. În antichitate, aceste pisici erau considerate un dar foarte valoros. Proprietarii acestor frumuseți erau de obicei doar sultanii turci și monarhii europeni.

5. Sfinx (Sphynx) 

Sfinxul este frumos și fin. Adesea pare fără apărare datorită lipsei de blană. Această rasă a fost creată prin încrucișarea unui pisic născut chel cu mama sa, apoi cu urmașii ei. Sunt niște pisici inteligente, au o memorie excelentă și o minte ageră. Pot fi ușor antrenați, fiind asemănători cu câinii. Aceasta este unica rasă care reacționează imediat dacă îi rostiți numele.