Top 13 tendințe de modă din trecut, care astăzi evocă atât nostalgie, cât și puțină rușine!

Cultura populară mereu a avut o influență tangibilă asupra stilului pentru tineret. Milioane de băieți și fete își creează look-urile de zi cu zi inspirate de muzicienii moderni și personaje de film preferate. De exemplu, încă la începutul anilor 2000, hoarde de fete purtau șapcă cu cozorocul în spate, ca eroina Miley din serialul ”Îngerul sălbatic”.

Noi ne-am amintit de tendințele atrăgătoare din ultimele decenii, pe care tinerii le preluau urmărind vedetele noastre și cele străine. La final veți găsi un bonus care va demonstra încă o dată că moda este ciclică.

1. Coafura ”Rachel” 

Într-unul dintre episoadele sitcom-ului ”Prietenii”, Jennifer Aniston a apărut cu o tunsoare care a înnebunit femeile din întreaga lume. Tunsoarea a primit denumirea în cinstea eroinei filmului.

2. Șapcă cu cozorocul în spate 

Serialul ”Îngerul sălbatic” a început să fie difuzat la TV în 1999 și a făcut un mare senzație. Principalul personaj feminin interpretat, de Natalia Oreiro, a devenit obiectul de imitație pentru milioane de fete. Imaginea recunoscută a constat dintr-un tricou și pantaloni. Punctul culminant principal a fost șapca cu cozorocul în spate.

3. Pulover tricotat oversize 

La sfârșitul anilor ’90, puloverul oversize tricotat a fost un articol popular atât pentru băieți, cât și pentru fete. Este suficient să ne amintim de Alsou în videoclipul ”Visul de iarnă” sau Danila Bagrova din filmul cult ”Fratele”. Privindu-le, tinerii se băgau în dulapul părintelui în căutarea unui pulover similar.

4. Blugi cu talie joasă și curea-lanț 

De revenirea pantalonilor cu talia joasă multe fete au frică ca de foc. Deși, la începutul anilor 2000, blugii, care demonstrau burtica goală, erau considerați vârful stilului. Iar când Britney Spears, într-unul din clipuri, a apărut în astfel de pantaloni cu o centură- lanț masiv și cu o bijuterie în buric, fashionistele au repetat imediat această imagine.

5. Costum de velur roz 

Costumul sport de velur era un must-have pentru fete în anii 2000. În mod ideal, ar fi trebuit să fie de culoare roz. Totul din cauza că principalele frumuseți ale ecranului TV purtau astfel de ținute. Apropo, actrița și cântăreața americană Paris Hilton, a transmis odată colegilor săi dragostea față de costumele de velur.

6. Căciulă ajurată 

Funcționalitatea căciulilor ajurate caracteristice anilor 2000 era îndoielnică, deoarece pe vreme rece nu prea erau de folos. Dar, fashionistele, dacă nu le găseau pe piață, își scoteau croșetele și le făceau singure. Mai ales că nu e atât de dificil să-ți faci o astfel de căciulă și a crea o imagine de efect. În videoclipul trupei ”Smash!!” actrița Anastasia Zadorozhnaya a apărut într-o șapcă albă ajurată și i-a făcut pe toți să se îndrăgostească de aceasta. La fel și în serialul ”Spirit rebel” eroina Marissa a purtat o astfel de piesă ajurată.

7. Buze ”invizibile” 

Acum 12-15 ani, fetele au renunțat masiv la rujurile strălucitoare, uitându-se la vedete. Trusele cosmetice ale fetelor erau umplute cu luciuri de buze în nuanțe deschise, după care s-a creat efectul așa-numitelor buze ”invizibile”. Multe fete își amintesc cu ironie de această tendință.

8. Păr gofrat 

O placă-gofre pentru păr a fost un instrument la îndemână pentru multe fashioniste, deoarece cu aceasta își puteau face o coafură destul de simplu, dar eficientă, precum Christina Aguilera sau Tyra Banks.

9. Bandana  

La sfârșitul anilor ’90 – începutul anilor 2000, era imposibil să ne imaginăm un aspect stilat fără o bandană. În Occident, Justin Timberlake, surorile Olsen, Christina Aguilera apăreau deseori cu un astfel de accesoriu.

10. Strasuri 

Chiar la începutul secolului XXI, toată lumea era obsedată de strasuri. Haine, genți și ochelarii de soare, deci, pe fashioniste strălucea totul la propriu. Mai mult, aceste strasuri erau lipite pe față și corp, creând imaginea unui tatuaj.

11. Bijuterii în stil oriental    

Odată cu lansarea serialului ”Clona”, interesul publicului pentru cultura orientală a crescut. Acest lucru s-a întâmplat în mare parte datorită personajului principal Jade, cu care multe dintre fete și femei doreau să semene. Unele fete au început să-și crească părul, altele s-au înscris la cursuri de dans oriental, altele visau la brățări precum ale lui Jade.

12. Bretele date jos 

De aspectele lui Avril Lavigne erau inspirați adolescenții care se cautau în stiluri vestimentare alternative. Când a fost lansat videoclipul super popular pentru piesa ”Girlfriend”, ținuta cântăreței a cucerit iremediabil tinerii. Colanți-plasă, brățări și bretele date jos au pășit cu încredere în popor.

13. Smokey eyes întunecat 

În a doua jumătate a anilor 2000, trupa germană Tokio Hotel, apare cu zgomot în plină expansiune, care face o influență tangibilă asupra aspectului tinerilor de atunci. Bill Kaulitz, solistul trupei, a apărut în videoclipuri cu un machiaj smokey eyes destul de întunecat. Apropo, nu doar fanii muzicienilor au încercat să repete machiajul.

Bonus: Un utilizator a rețelei a împărtășit o descoperire, cu ”salutări din trecut”.

”Am văzut într-un magazin tricourile copilăriei. Toate fetele le-au purtat.”

Care dintre aceste tendințe le-ați preluat și dvs? Așteptăm comentariile cu drag.