12 lucruri care categoric este interzis să fie aruncate în chiuvetă sau în vasul de toaletă

O gospodină bună nu ține cont doar de curățenia din bucătărie, dar și de utilizarea cu atenție a instalațiilor sanitare. De aceea ea nu aruncă în canalizare obiecte, cum ar fi, de exemplu, resturile rămase de la reparație. Dar de multe ori în canalizare nimeresc produse alimentare expirate, uleiul de la prăjit, medicamente, făină și chiar și zațul de cafea. Oare ce rău ar putea provoca cafeaua sau făina? Lucrurile menționate, însă, nici pe departe nu constituie lista completă a obiectelor care nu pot fi aruncate într-un chiuveta sau în vasul de toaletă.

1. Făină

După ce au gătit pateuri sau pârjoale, gospodinele strâng cu grijă rămășițele de făină cu un burete și le aruncă frumos în chiuvetă. Făina, însă, are proprietatea de a absorbi umiditatea și de a se umfla, mărindu-și volumul. Drept urmare aceasta înfundă treptat sistemul de canalizare și poate cauza defecțiuni.

2. Coji de ouă

Gospodinele curăță adesea ouăle fierte în chiuvetă, cojile mare sunt aruncate la gunoi dar cele mici rămân în chiuvetă. Știați că aceste coji mici, dar ascuțite funcționează ca un adeziv care adună împreună mai multe reziduuri de la mâncare? Tot ceea ce va fi aruncat în chiuvetă după aceste coji va forma un dop care ar putea-o înfunda.

3. Cafea

Nici nu va puteți imagina acest lucru, dar cafeaua este una dintre principalele cauze ale înfundării și defecțiunilor țevilor de la bucătărie! După cum ați observat, apa nu dizolvă cafeaua de aceea zațul, turnat în chiuvetă, se depune treptat pe pereți.

4. Macaroane și orez

Sunt foarte lipicioase și se umflă repede de la apă. Turnate în chiuveta sau în vasul de toaletă, resturile de orez sau de paste se dizolvă extrem de încet, înfundându-le.

5. Medicamente

Majoritatea medicamentelor din farmacie se dizolvă ușor în apă. Cu toate acestea nu este prea bine să aruncați medicamentele în sistemul de canalizare. Solubilitatea bună conduce la faptul că în apa se acumulează prea multe de substanțe chimice pe care filtrele nu le pot curăța. Toate medicamentele expirate și neutilizate ar trebui imediat aruncate la gunoi .

6. Prezervative

Doar la prima vedere se pare că această problemă este una inventată. Cu toate acestea instalatorii se confruntă adesea cu defecțiuni, cauza cărora sunt prezervativele aruncate în canalizare. Produsele din latex nu doar că nu se dizolvă în apă, dar pot rămâne blocate în țevi, formând dopuri.

7. Produsele chimice de uz casnic

Aici se includ soluțiile pentru spălarea pardoselilor, ferestrelor, detergenții și multe altele. Cauza este aceeași ca și în cazul medicamentelor: în apa se acumulează prea multe de substanțe chimice pe care filtrele nu le pot curăța. Excepții fac produsele speciale pentru curățarea vasului de toaletă și pentru desfundarea țevilor.

8. Hârtie

Desigur, nu este vorba despre hârtia igienică, care este special concepută pentru a fi aruncată în toaletă. Este vorba despre hârtia obișnuită care poate înfunda țevile.

9. Uleiul de la prăjit

După cum știți, grăsimea este complet insolubilă în apă. În plus, atunci când vine în contact cu apa rece, se solidifică rapid și înfundă țevile. Unde punem atunci arunca resturile de ulei și grăsimea rămasă în tigaie după gătit, dacă nu în chiuvetă? Corect ar fi să procedați astfel: rămășițele se diluate puțin cu apă și apoi se adaugă o picătură de detergent, se amestecă și se toarnă într-un pachet care mai târziu ar trebui să fie aruncat în urnă.

10. Autocolantele de pe fructele și legumele importate

Gospodinele nu uită să le spele înainte de a le servi, dar uneori autocolantele se pot dezlipi accidental și pot nimeri în chiuvetă. Rezultatul: hârtia adezivă care nu se dizolvă se depune pe pereții țevilor.

11. Vopsea

Proprietățile sale principale sunt vâscozitatea și aderența, ceea ce duce la distrugerea gravă a țevilor. Considerăm că este inutil să amintim că vopseaua conține o întreagă listă de substanțe chimice care nu se dizolvă?

12. Obiecte cu inscripția “Pot fi aruncate în canalizare”

Industria modernă tinde să creeze obiecte solubile în apă: hârtie, șervetele etc. Cu toate acestea, este mult mai bine și mai sigur să aruncați aceste lucruri la gunoi pentru a nu bloca țevile.