Top 11 filme mai puțin cunoscute, dar super-cool pentru cei care nu se tem să-și pună creierul în mișcare la maxim! 

Alegerea unui film pentru seară uneori durează mai mult decât vizionarea filmului în sine. Apropo, este foarte enervant când la sfârșitul filmului aveți impresia că aceste 2 ore au fost irosite în zădar. De aceea, drag cititor, noi am întocmit o listă de filme mai puțin cunoscute, dar excelente, pentru cei cărora le place să se gândească și să descurce scenariile dificile.

1. Black Butterfly (2017) 

Thrillerul cu Antonio Banderas va relata despre criza de creație din viața scriitorului. Paul Lopez a început să fie bântuit de eșecuri, iar în viața lui totul merge pe dos. Întâlnirea cu un bărbat misterios la o cafenea locală îi oferă scriitorului un nou stimul pentru a crea, dar entuziasmul se învecinează cu o frică irațională față de o nouă cunoștință.

2. Anonymous (2011) 

Hamletul lui Shakespeare s-a întrebat: ”A fi sau a nu fi?”. Creatorii acestui film au venit din cealaltă parte și au decis să discute despre ceva mai global: Shakespeare, era el însuși sau nu? Deci, căutarea adevărului pe fundalul rochiilor ce foșnesc la nesfârșit și a lumânărilor oferă nu numai plăcere intelectuală, ci și estetică. Anonymous demonstrează că istoria nu este nicidecum un gen plictisitor, care nu are nimic de spus spectatorului modern.

3. Safe (2012) 

Un copil minune care poate memora un număr infinit de lung stârnește mai mult decât un simplu interes. Copilul a fost remarcat de oameni al căror domeniu de activitate este departe de lumea descoperirilor academice. Ei văd fata ca pe o resursă valoroasă, pe care vor să o folosească în scopuri proprii.

4. The Equalizer 2 (2018) 

Agentul pensionar Robert McCall (Denzel Washington), ca în prima parte, face ordine pe stradă după cum consideră potrivit. El rămâne întotdeauna în umbră, pentru că se crede oficial că nu mai este în viață de mult. Numai o fostă colegă știe acest secret. Doar că, pe neașteptate femeia nu mai este în viață, iar cineva acoperă cu disperare urmele. Deci, Robert este hotărât să afle ce s-a întâmplat într-adevăr.

5. Narziss and Goldmund (2020) 

Adaptarea romanului de Hermann Hesse pune o serie de întrebări filozofice pentru public. Răspunsurile la acestea vor trebui căutate împreună cu personajele principale – novici dintr-o mănăstire retrasă. Prietenii tind împreună spre perfecțiune și iluminare spirituală, dar căile pregătite pentru ei sunt complet diferite.

6. The Guest (2013) 

Laura și Spencer trec peste o pierdere semnificativă în viață. Într-o zi apare în casa lor un necunoscut David Collins, care se prezintă ca prieten al fiului lor. O vizită surpriză devine primul punct de pe lista evenimentelor ciudate și uneori complet imprevizibile. În curând va deveni clar că omul pe nume David Collins nu mai este în viață.

7. True Story (2015) 

Christian Longo (James Franco) este suspectat că a comis o crimă gravă. Când este reținut, bărbatul spune că este Michael Finkel, reporter pentru The New York Times. Adevăratul Michael află curând că au încercat să-i fure identitatea și decide să afle mai multe despre Christian.

8. Saikometeuri (2013) 

Investigând crima, detectivul dă peste graffiti, care povestesc în toate detaliile despre ceea ce s-a întâmplat. Suspiciunea cade asupra artistului, dar apoi se dovedește că nu are nimic de-a face cu asta. Băiatul are abilități care depășesc înțelegerea umană.

9. Quartier lointain (2010) 

Într-o zi, bărbatul se urcă în trenul greșit și vine în orașul copilăriei sale. Aici Thomas nu este un bărbat de familie în vârstă de 50 de ani, cu un loc de muncă prestigios și un cont bancar, ci un adolescent de 14 ani care poate retrăi etape semnificative din viața sa. Dar deja cu amendamentul că știe viitorul și în spatele său există un bogat ”bagaj” intelectual.

10. Before I Disappear (2014) 

Richie lucrează ca portar și nici gând nu are că viața lui ar putea deveni și mai insuportabilă. Dar într-o zi devine martor al unei situații de urgență, pe care angajatorul său încearcă din toate puterile să o ascundă. În momentul disperării complete, pe Richie îl sună sora și îi cere să aibă grijă de nepoata lui. Incredibil, dar fata va reuși să-l readucă pe unchi la viață și chiar să schimbe cursul unor evenimente.

11. The Disappearance of Eleanor Rigby: (2013–2014, trilogie) 

Dispariția lui Eleanor Rigby este titlul colectiv al celor trei filme ale lui Ned Benson, cu Jessica Chastain și James McAvoy. Conor și Eleanor sunt căsătoriți de câțiva ani. Cuplul are multe probleme, dar îndrăgostiții și-au creat lumea ideală și trăiesc în ea, până când Eleanor decide brusc să dispară.

La început se pare că este un film tipic de dragoste, dar de fapt este o poveste foarte controversată și dramatică despre oameni care trăiesc în iluzie. Regizorul a oferit publicului posibilitatea să vadă ce se întâmplă din diferite puncte de vedere: Conor, Eleanor și alți oameni.

Ce filme ați ignorat mulți ani, iar când le-ați vizionat ați realizat că sunt capodopere? Așteptăm cu drag comentariile dvs.