11 rase de câini, cu adevărat înfricoșătoare.

Rasele de câini cunoscute azi, au fost create de specialiști și fiecare are caracteristicile sale specifice.

Pe lângă rasele prietenoase de câini, există câini agresivi. Agresivitatea a fost cultivată la anumite rase în mod specific, în conformitate cu scopurile pentru care au fost create − la urma urmei, un câine blând și docil nu poate fi un bun vânător, luptător sau paznic.

Iubitorii de câini spun că nu există rase agresive, dar există oameni care nu-şi educă câinii. În ciuda acestui fapt, unele rase sunt din start mult mai agresive și mai de temut decât altele.

Vă prezentăm 11 dintre cele mai înfricoșătoare rase de câini:

1. Dog argentinian

Este unica rasă recunoscută oficial că a fost creată în Argentina. Acești câini puternici sunt buni pentru vânătoarea de animale masive, în special de pume, a căror greutate uneori depășește 100 de kg. Dogul argentinian nu este considerat foarte agresiv, dar sperie prin aspectul său fizic.

2. Doberman

Această rasă este renumită pentru loialitatea și inteligența sa. Este considerat cel mai bun câine de pază − el atacă numai dacă este provocat sau stăpânul și locuința lui sunt în pericol. Este o rasă de câini de temut datorită constituției fizice masive, agilității și agresivității.

3. Tosa Inu

Tosa Inu este un masiv câine japonez. Inițial, această rasă a fost crescută pentru luptele de câini, deci este considerată primejdioasă și interzisă în unele țări.

4. Mastiff Napoletan

Mastiff-ul Napoletan este o rasă foarte scumpă. În general, este un câine prietenos, dacă este dresat corect. Dar dacă stăpânul nu acordă atenție dresajului începând chiar de la o vârstă fragedă, mastiff-ul poate fi foarte agresiv.

5. Pit Bull Terrier American

Acest câine a apărut pentru prima dată în Irlanda, Scoția și Anglia, când crescătorii de câini au încrucișat un terrier cu un buldog. Inițial, rasa a fost crescută pentru luptele cu tauri și urși, dar a fost folosită și în luptele de câini. În America, este considerat cel mai periculos câine, deși mulți îl descriu ca fiind o rasă afectuoasă și loială.

6. Pitbull Merle

Se crede că are o mușcătură atât de puternică, încât acest câine poate ucide o persoană în câteva secunde. Câinele are o putere incredibilă. Nu este surprinzător faptul că aceasta este cea mai populară rasă care însoțește răufăcătorii.

7. Câine de Mallorca


El este mastiff-ul sau buldogul din Mallorca. Câinele de Mallorca este distant și agresiv față de străini. Este recomandat să fie dresat un timp mai îndelungat începând de la o vârstă fragedă.

8. American Staffordshire Terrier

Această rasă a fost obținută prin încrucișarea unui bulldog englez cu un terrier crescut pentru luptele de câini.
Potrivit statisticilor, acești câini sunt responsabili pentru fiecare atac asupra persoanelor din cele 7800 din întreaga lume.

9. Presa Canario

Este un masiv câine ciobănesc. Are nevoie de un program complex de dresaj de supunere și ascultare încă de la vârstă fragedă. În unele situații, câinii din această rasă pot fi agresivi față de alți câini și față de străini.

10. Cane Corso

Se caracterizează printr-un corp foarte musculos. Este considerat un descendent al câinilor romani folosiți în lupte, care au fost folosiți în calitate de câini gladiatori. Rasa însăși a apărut în secolul al XVI-lea în Italia, unde a fost folosită pentru vânătoare de mistreți și pentru a păzi fermele.

11. Rottweiler

Rottweilerii sunt o rasă puternică, cu instincte de pază bine dezvoltate. Au nevoie de stăpâni, care să-i domine și să-i manipuleze. Ca și în cazul altor rase, agresivitatea Rottweiler-ului este adesea explicată de iresponsabilitatea stăpânului, tratamentul crud, lipsa de dresaj și socializare. Dar puterea acestui câine nu trebuie subestimată.

Îți plac câinii din aceste rase?